25 Nisan 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Önce EXPO'yu kazanalım, sonra tartışırız



İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun İnciraltı Kent Ormanı'na EXPO binası yapılmasını öngören projeye gösterdiği tepkinin ardından İzmir Valisi Toprak, "Tartışma zamansız, önce EXPO'yu kazanalım" yorumunda bulundu.

İzmir Valisi Mustafa Toprak, EXPO alanı ile ilgili tartışmalar için kasım ayında yapılacak oylama sonrasını beklemek gerektiğini söyledi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki ilçe belediye başkanlarını makamında kabul eden İzmir Valisi Mustafa Toprak, yarın EXPO Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri ile gerçekleştireceği görüşme öncesi EXPO alanı olarak belirlenen İnciraltı ile ilgili tartışmalara yanıt verdi.

Vali Toprak, EXPO alanı ile ilgili tartışmalar için en uygun zamanın Kasım ayında yapılacak oylama sonrası olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Bugün birlik ve beraberlik günü. Ve sandıktan İzmir’i çıkarma günüdür. Böyle söylüyorum. O tartışmaları, o görüşleri, o eleştirileri, o yaklaşımları saygıyla karşılamak lazım. Ama neyin ne olduğunu da bilmek lazım. En uygunu 27 Kasım’dan sonradır."

EXPO 2020 adayı İzmir’de EXPO alanı olarak belirlenen ve imar planı yapılan İnciraltı’ndaki planların oylama sonrası revize edilebileceğini ve planlara tekrar bakılacabileceğini vurgulayan Vali Toprak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Şu anda netleşmiş bir hadise yok. Benim açımdan imar planı yapılmıştır. Bunlar dinamiklerin de görüşü alınarak, revize de edilebilir, bakılabilir ve zaten orada alana bakarsanız 1'nci,2'nci,3. derece SİT alanları var. Oralara nelerin nasıl yapılacağı da bellidir. Şu anda ben yersiz bulurum. 27 Kasım’daki sandık önemlidir çünkü. Sandıktan çıkmadan bunları tartışmanın da işin doğrusu tartışılmasını zamansız buluyorum, anlamsız değil. Onun için hepimiz 27 Kasım’a kenetlenelim."

Toprak yarın sabah Paris’e gideceğini anlatarak, "BIE Genel Sekreteri ile bir görüşme yapacağız. Gelinen aşama, bundan sonraki yol haritasıyla ilgili eksiklerimizi, aksaklıkları bir kez daha Paris’te, oranın BIE Genel Sekreteri ve ekibiyle bir kez daha gözden geçireceğiz" dedi.

EXPO için Kasım ayında sunum ve oylama yapılacağını belirten Vali Toprak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla biz tüm gücümüzü, enerjimizi, heyecanımızı tüm çalışmalarımızı, 27 Kasım’da sandıkta EXPO’da İzmir’i çıkarmak için gayret ediyoruz. Biz bununla uğraşmak ve yoğunlaşmak durumundayız. İzmir EXPO 2020. 27 Kasım’da Paris’ten sandıktan çıktığı takdirde yedi yıllık bir süre konulmuş bakınız. 2013-2020. Bu yedi yıllık süre içerisinde 2020 EXPO’sunu gerçekleştirmek için gerek EXPO’nun konuşlanacağı yer gerek konuşlanacağı yerdeki eğer varsa dinamiklerimizin seslendirdiği problemler gerekse bu etkinliğin, serginin, bu büyük organizasyonun istenildiği gibi başarılı geçmesi için her türlü altyapı ve çalışma ve görüş dikkate alınarak, yolumuza devam edeceğiz. Ama meselenin sunumu için ortaya konulan taslağı esasmış gibi de kabul etmemek lazım. Çünkü netleşen birşey yok. Ben de yeni geldim. Bu noktayı yeni öğreniyorum. Dolayısıyla o noktadaki her türlü çalışmaya ve dinamikleri dinlemeye hazır olduğumuzu, ama 27 Kasım’da bir kere İzmir’i çıkaralım. Çünkü 2008’de de burası var idi. 2008 oylamasında da bunlar çok gündeme getirildi. Geriye dönük bir baktım şöyle, gazetelerdeki hadiselere. Onun için bunun zamanının daha sonra olduğunu düşünüyorum."

SORUNLARI BİRLİKTE AŞACAĞIZ

Öte yandan Vali Toprak, kendisini ziyaret edip yeni görevinde başarılar dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ilçe belediye başkanlarına da İzmir için birlik ve beraberlik içinde bulunma çağrısında bulunarak "Arkadaşlarımıza da teşekkür ediyoruz. Ziyaretiniz için ben de teşekkür ediyorum. İnanıyorum ve biliyorum ki gelecekte, mevcut durumu da alacak şekilde hem kamu kurum ve kuruluşları arasındaki iletişim, diyalog, hem de bunun mahalli idarelerle olan yansımasını da hizmete dönüştürecek şekilde iyi bir diyalog ve güven ortamı içerisinde inşallah bundan sonra da İzmir’in problemlerini, sorunlarını hep birlikte aşmaya gayret edeceğiz. Ben de size çok teşekkür ediyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da, Vali Toprak’a görevinde başarılar diledi ve "Görev süresi içerisinde hem ailenize hem size hem İzmir’e hayırlar getirsin, hayırlı uğurlu olsun demek için geldik. Kabul ettiniz, hayırlı uğurlu olsun" diye konuştu.

Ziyaretten önce Aziz Kocaoğlu ve beraberindeki ilçe belediye başkanları İzmir Saat Kulesi önünde fotoğraf çektirdi.

22 Temmuz 2013
Etiket; izmir valisi, mustafa toprak, expo, kasım, oylama, aziz kocaoğlu Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Nazilli Tarım Fuarı ziyaretçi rekoru kırıyor
Türkiye'yi İzmir modası sardı
Kocaoğlu'ndan ilçe belediyesine tepki
Çeşme'ye 250 milyon lira
İzmir'in suyunda tehlike yok
İzmir-Gdansk rekabeti
Karşıyaka'da tramvaylı günler
Altın kız madalyasıyla geldi
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir