28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Papaz büyüsü pahalıya patladı



İzmir'de görev yaptığı banka şubesinde hesabı bulunan 12 müşteriye ait 705 bin 200 TL'yi kendisine papaz büyüsü yapıldığını söyleyen kadına kaptıran bankacı Figen Şengül ile fal bakan Birgül Coşkun'a verilen hapis cezaları ile diğer iki sanık hakkındaki karar, Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi tarafından onandı.

Üç yıl önce, sevgilisinin kendisini terk etmesi üzerine fal baktırmak için gittiği Birgül Coşkun'un, doğa üstü güçleri olduğuna ve cinleriyle kendisine zarar vereceğine inanan bankacı Figen Şengül, 12 müşterinin hesabındaki toplam 705 bin 200 TL'yi, falcı kadının verdiği hesap numaralarına aktardı. İşlem yaptırmak isteyen müşterilerin hesaplarında para olmaması üzerine banka görevlileri hareket geçti. Müfettişlerin incelemesinde paraların başka hesaplara arktarıldığının tespit edilmesiyle polise başvuruldu. Polis, banka şubesinde çalışan Figen Şengül'ün hesaplarda oynama yaptığını saptadı. Gözaltına alınan Şengül, fal bakan Birgül Coşkun, hesaplarına para aktarılanlardan Mustafa Başbunar ve Recep Coşkun tutuklandı.

Diğer sanıklar Murat Başbunar ve Ramazan Kadir Çalışır'ın ise tutuksuz yargılanmasına karar verildi. İzmir 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde iki yıl önce yapılan son duruşmaya tutuklu yargılanan Figen Şengül, Birgül Coşkun, Mustafa Başbunar ve Recep Coşkun ile tutuksuz sanıklar Ramazan Kadir Çalışır, Murat Başbunar ve tarafların avukatları katıldı. Erkek arkadaşının kendisini terk etmesi üzerine kız arkadaşının yönlendirmesiyle falcıya gittiğini anlatan Figen Şengül ifadesinde, şunları söyledi: "Kadın falcı Birgül Coşkun kahve falıma baktı. Falda haç işareti çıkınca bana papaz büyüsü yapıldığını söyledi. Bunu bozması için de ona ilk olarak 1500 TL verdim. Büyünün bozulması için Selçuk Meryem Ana Kilisesi'ndeki papaza gittim. Ancak bunun gerçekleşmemesi üzerine bu kez 4 bin 500 TL daha verdim. Doğaüstü güçleri olduğuna beni inandırdı. Bundan sonra da cinleriyle tehdit ederek sık sık para istemeye başladı. Cinlerin çocuğuma ve aileme zarar vereceğinden korktum. Bakiyesi yüksek olan 12 müşterimin hesaplarıyla oynadım. İstemeden, parayı başkalarının menfaati için zimmetime geçirdim. Bunu kabul ediyorum. Ancak bu paranın bir kuruşunu ben kullanmadım."

Sanıklardan Birgül Coşkun ise suçlamayı kabul etmedi. Coşkun, "Ben büyüyle suçlanıyorum. Hipnoz yaptığım söylendi. Benim böyle bir gücüm olsaydı, bu hipnozu mahkemeye yapar, burada tutuklu olarak bulunmazdım. Ben kimseye büyü de yapmadım, fal da bakmadım" diyerek tahliyesini ve beraatini istedi. Diğer sanıklar da suçlamaları kabul etmedi. Mahkeme heyeti yargılama sonunda Fal bakan Birgül Coşkun'u 6 yıl 3 ay, bankacı Figen Şengül'ü 4 yıl 2 ay, Ramazan Kadir Çalışır ve Mustafa Başbunar'ı 3'er yıl 45'er gün hapis cezasına çarptırdı. Murat Başbunar ve Recep Coşkun ise beraat etti. Tutuklu sanıklara yurt dışına çıkış yasağı konularak tahliyelerine karar verildi. Ceza alan sanıkların avukatlarının temyiz başvurusu üzerine dosyayı inceleyen Yargıtay 7'nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği ceza ve beraat kararını aynen onadı. Ayrıca, bankanın zararı olan 705 bin 200 TL'nin ceza alan dört sanık tarafından ödenmesi gerektiği belirtildi.

Bahri KARATAŞ/DHA

03 Eylül 2013
Etiket; fal, papaz, büyük, banka, dolandırıcı, figen, şengül, birgül, coşkun, mahkeme, yargıtay Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


Göztepe'de transfer şekilleniyor
Çağla İspanya'da ikinci oldu
Çağla'dan tarihi galibiyet
Kupa Ziraat'ın
Aynı iş için üç ihale mi olur
Manisa'ya dev proje
Çağla savaştı kazandı
Bu rekor zor kırılır
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
TSYD İZMİR'DE NÖBET DEĞİŞİMİ
KAMU PERSONELİNE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE EĞİTİMİ
MUĞLA'DA SOSYAL İKİLEM BELGESELİ
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MOBBİNG İLE MÜCADELE HAFTASI
MUĞLA YEŞİLAY’DA KAN DEĞİŞİMİ
MEHMET AKİF ERSOY KİTAP GÜNLERİ
TÜRKİYE YAZARLAR BİRLİĞİ MUĞLA TEMSİLCİLİĞİ'NDEN İSRAİL' E SERT UYARI
KÜLTÜREL VE TİCARİ BOYUTLARIYLA ARASTA
ÖDEMİŞ BOZDAĞ'DA OSMANLI SARAYLARI
KÖYÜMDE ŞENLİK VAR
HER ÖRGÜT PSİKOLOJİK TACİZCİSİNİ ÜRETİYOR
DEMİRCİ USTASINDAN GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
THY PERSONELİNİN İNTİHARI
MUĞLA ANADOLU MEKTEBİ YAZAR OKUMALARI
MUĞLA MİLLİ EĞİTİM’DEN YARDIM SEFERBERLİĞİ
MUĞLA'DA OKUR GEZER YAZAR ETKİNLİĞİ
RÜYA PARK KİTAP, RESİM VE HEYKEL GÜNLERİ
İZMİR'E MEGA PROJE
İŞTE KUZEY YILDIZI
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir