29 Mart 2024, Cuma Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 
Petek Uluğ
[email protected]

Bir erkek nazik olduğunu nasıl belli eder?

Yazı başlığım çok cinsiyetçi oldu, farkındayım. Hatta nezaket kuralları evrenseldir, bu nedenle erkek değil insan demeliydim, kabul ediyorum. Ancak; yazı konuma ilham olan bir erkek olduğuna göre başlığa da onu taşımalıydım.

Kalabalık bir saatte, nam-ı değer restorandan içeri giren erkeğin kucağı kıpkırmızı güllerle kaplıydı. Okadar ki kim olduğu görünmüyordu. İnanın kelime oyunu yapmıyorum, mübalağa sanatı hiç yapmıyorum. Vücudunun yarısı koca bir gül demeti ile kaplıydı. Sayamasam da en az 200 adet olmalıydı. Hani; son zamanlarda instagram fotoğraflarında görüyoruz ya, işte öyle! Belki de sosyal medya ile ilgisi olan biri değildi. İlerlemekte olduğu masada, kendisini bekleyen genç kıza çok aşıktı da onu mutlu etmek istemişti!

E doğal olarak bütün bakışlar o masaya doğru yöneldi.

Tabii ben de alamadım gözlerimi bu sahneden, adeta dizi film çekiliyor gibiydi. ‘’Motor’’ diyen bir ses bekledim farkında olmadan. Kız hiç şaşırmadı dersem yalan olur, öyle sevgililer günü falan değildi. Yaşgünü, ilk tanışma yemeği, evlenme teklifi gibi bir şeydi. Evlilik yıldönümü olabilir miydi? Sanmıyorum.

Adını koyamadığım abartılı bir gösteri vardı ortada. Emin olduğum tek şey; çiçek meraklısı olmama rağmen o kızın yerinde olmak istemeyeceğimdi. Düşünün o an restoranda bulunan herkes yemeği, içmeyi bırakmış yüz ifadenize, vereceğiniz tepkiye odaklanmış sizi seyrediyor. Bu durumu çok seven erkeğin güzel bir jesti olarak düşünebilirsiniz ama ben olsaydım yerin dibine geçerdim.

Zaten düşüncelerimi okuyan eşim anında sitemde bulundu ‘’Bak içeri ben girsem böyle sen bana kızardın!’’ Evet, kızardım! Abartılardan hep korkmuşumdur!

Masanın tamamını kaplayacak sayıdaki gülleri ne yapacağını bilemeyen kızın yardımına garson yetişti. O saatte çok kalabalık olmasına rağmen fazladan iki sandalye buldu ve gülleri sandalyelere itinayla yerleştirdi, tabii geçişi engelledi bu durum ama olsun değerdi! Kız kendisine güllerle jest yapan bu nazik erkeğe teşekkür ifade eden bir öpücük kondurdu, kısa bir sarılma faslı derken bu arada garson hazır masaya gelmişken siparişleri almak istedi.

Gülleri teslim ederek kibar ve nazik erkek olma sıfatını kazandığını düşünen erkeğin yüzünde rahatlama ifadesi vardı! O rahatlamanın etkisiyle olsa gerek garsona birden ‘’Acelen ne be kardeşim, yaaa?’’ diye öyle bağırdı ki alenen onlara bakmıyor olsaydık bile hepimiz kafamızı yemekten kaldırıp bakar, hatta kavga mı var diye korkardık! Garson ‘’Pardon, abi’’ diyerek hızla uzaklaştı yanlarından.

Nasıl oldu da az önce şahit olduğumuz büyülü sahnedeki o romantik erkek birden kabadayıya dönüştü? Oynadığı rolün hangisi gerçekti? Kırmızı güllere ne olmuştu? Ne ara boğayı kızdıran kırmızı örtüye dönüştüler?

Kızın da yüzü değişti, ne olduğunu anlayamadı. Bir adama baktı, bir güllere, bir garsona bir de kendini izleyenlere. Sonrasının da zaten anlamı kalmamıştı artık, büyü bozulmuştu, bence! Kız ne düşündü bilmiyorum ama benim için kırmızı gül ile centilmen erkek eşleşmesi bir kez daha doğruluğunu yitirmişti.

Demek ki erkeğin nezaketi nasıl anlaşılırmış?

Restoranda yemek siparişi vereceği garson ile konuşma şeklinden, tavrından! Hem de bukadar basit, bukadar öz!

Ayrıca erkeğin tüm egolarını sipariş esnasında fark edebilirsiniz de.

Özellikle kendi başına yemek yiyormuş gibi kendi zevkine göre sipariş veren bir erkek varsa karşınızda hemen hem de hemen uzaklaşın oradan!

Kısacası; ilk buluşma yemeğinizde ilişkinizi yönlendirecek 3.kişinin restoranın garsonu olacağını aklınızda bulundurun derim!

06 Mart 2016 Paylaş
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Yazarın Diğer Yazıları
Etkili iletişim kurabiliyor musunuz?
Doğru iletişim nedir?
İzmirliler artık korkuyor
LYS tercih döneminde dikkat edilmesi gerekenler
Bodrum 2016
Kırmızı karanfilin anlamı
Bir erkek nazik olduğunu nasıl belli eder?
İzmir artık bir gurme şehridir
Üniversiteler açılırken dikkat!
Sosyal Medya ve Kitle İletişim Araçlarını neden kullanıyoruz?
YENİDEN ÖĞRENCİ OLMAK
Tacizin boyutu büyük!
Kemeraltı'nda lezzet turu
Yeni yıl öncesi arınma
Yeni yaşam alanlarımız AVM'ler...
Koruyucu Aile olmak ne demektir?
Linç edilmenin medyatik hali
Yabancı dil öğrenirken sorulmaması gereken sorular!
Türkiye'de Bir İlk Kağıt ve Kitap Sanatları Müzesi
Bu Yıl da Bodrum ile Çeşme Elele Verdiler
 

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir