28 Mart 2024, Perşembe Web TV Foto Galeri Sosyal Medya Mobil Uygulamalar Arşiv
 
 

Polisin dövdüğü kızdan açıklama



Gezi olayları sırasında Antalya'da polisin dövdüğü gençler, polisten şikayetçi olmayacak. Şiddete maruz kalan 3 gençten 20 yaşındaki E.S.O. adlı kız da diğer arkadaşları gibi polisler hakkında şikayetçi olmayacağını söyledi.

Olayla ilgili İçişleri Bakanlığı'nın görevlendirdiği müfettişlerin incelemesi sürerken, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, gençlerin şikayetçi olup olmasının dava süreci açısından bir önemi olmadığını söyledi ve olaya karışan polislerin işkence suçundan yargılanmasını talep ettiklerini kaydetti.

Antalya'da Taksim Gezi Parkı protestolarına destek eylemlerinin gerçekleştiği Cumhuriyet Meydanı'nda 2 Haziran günü sabaha karşı 04.30 sıralarında yeraltı otoparkına polisin orantısız şiddetiyle karşılaşan 3 üniversite öğrencisinden Akdeniz Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi B.Ö. babasının Ankara'da görevli bir polis memur olduğunu ve yakın bir zamanda ikinci şark hizmeti için doğuya gideceğini belirterek şikayetçi olmayacağını açıklamıştı.

Aynı olayda yer alan sınıf arkadaşı E.S.O. da aynı yönde karar aldı. Sınıf arkadaşları 22 yaşındaki İ.A. ve 20 yaşındaki B.Ö. polisin coplu ve tekmeli saldırısına uğrarken diğerlerinden ayrılan E.S.O, "Olayın uzamasını istemiyorum. Çok bunaldım artık" dedi.

Antalya'da olayla ilgili olarak İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirilen müfettişler incelemelerine devam ediyor. Soruşturma kapsamında olayın yaşandığı Büyükşehir Belediyesi yeraltı otoparkının güvenlik kamera kayıtları da Muratpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü aracılığıyla otoparkı işleten belediye şirketi ANTEPE'den resmi yazıyla istendi.

GÖRÜNTÜLERİN DEVAMI

Olay gününe ait yapılan güvenlik kamera kayıtlarına incelemesinde görüntülerin kamuoyuna yansımayan kısmında B.Ö., E.S.O. ve İ.A.'nın otoparka giriş ve polis kontrolünde çıkış anlarının da bulunduğu iddia edildi. Ek görüntülerde gençlerin ardından yer altı otoparkına tam 22 polisin girdiği, fakat B.Ö. ve İ.A.'ya 17 polisin müdahalede bulunduğu ve E.S.O.'nun iki polisin kolları arasında, herhangi bir muameleye maruz kalmadan, yürüyen merdivenler kullanılarak yukarı çıkartılmasının yer aldığı kaydedildi.

B.Ö. ve İ.A. da yine aynı şekilde otopark dışına çıkartıldığı sırada kısa süreli tartaklanmanın yaşandığı belirtildi.

Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş, polis şiddetine maruz kalan gençlerin şikayetçi olup olmamasının yargılama açısından bir önemi olmadığını söyledi. Olayın bir kamu davası şeklinde olduğunu ve görüntülerde yer alan 17 polis hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 94'üncü maddesinde düzenlenen 'işkence' suçu çerçevesinde şikayette bulunduklarını kaydeden avukat Ermiş, "Her bir polis hakkında 3 ayrı suçtan toplam 9 yıldan 24 yıla kadar hapis istemi talebimiz var" dedi. Ermiş, ayrıca, olay gününe ait MOBESE kamerası görüntülerini dağıttığı gerekçesiyle de İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam hakkında 'görevi kötüye kullanmak'tan suç duyurusunda bulunacaklarını kaydetti. MOBESE kayıtlarının olaylarla ilgili ceza soruşturmasının konusu olduğunu kaydeden avukat Ermiş, bunların paylaşılmasını suç oluşturacağını kaydetti.

26 Haziran 2013
Etiket; polis, dayak, öğrenci, antalya, şikayet, kız, çhd, münip, ermiş Yazdır   |   Paylaş

İlgili haberler


GENÇ YÖNETMENİN DİZİSİ DÜNYAYA AÇILDI
Banvitli kızlar şampiyon
Gelinlik sektörüne takviye
Güldüren şikayetler!
Antalya'ya İzmir'den tepki var
Gelişimin uluslararası başarısı
AIDS tedavisinde başarılıyız
İzmir'de 4.9 şiddetinde deprem
 
Bu yazı için yapılan yorumlar ( 0 ) + Yorum Yaz

Yorum bulunamadı !..

 
facebook.com/HaberEgeli
 
Diğer Haberler
112 ekibine silahlı tehdit
Şiddeti 7,0
Başörtülü genç kıza saldırı
Vahşet, işkence, taciz, tecavüz
Ölmedi, öldürüldü...
Seri katil Buca'da görüldü
Patron olayım derken, paranızdan olmayın
İzmir'de korsan otoparkçılara hapis istemi
'Medya kriz planı' hazırlanmalı
Direnişten anladıkları masumları öldürmek
"Bunu yapan insan olamaz!"
İzmir'de üniversite bahçesine bomba atıldı
İzmir'de konsomatris operasyonu
O bildiriye imza atan hocaya destek yok
İzmir Metro'da faciadan dönüldü
Buca zabıtasından 'pazar' mesaisi
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de terör operasyonu
İzmir'de askeri araç kaza yaptı, 12 yaralı var
İTO da "kardeşlik" yürüyüşüne katılacak
 
+ Çok okunan haberler

WEB TV Tüm videolar
Deplasmanda plasebo
 
Şeyhim kainata alışamadım
 
 
FOTO GALERİ Tüm galeriler
 
 
 
? Anket
Spor Toto Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Kim Olur?
 
   
Spor Kent Haberleri Politika Ekonomi Yazarlar Sağlık Eğitim Asayiş Kültür Sanat Yaşam Dünya Magazin
facebook.com/haberegeli twitter.com/haberegeli Google+   Anasayfam Yap
Sık Kullanılanlara Ekle
Künye
Sitene Ekle
İletişim

© Copyrigth 2013 haberegeli.com tüm hakları saklıdır
  Sitemiz abonesidir