İzmir'de itfaicilerin haftası başladı

İzmir’de İtfaiye Haftası kutlamaları, Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle başladı. İtfaiye araçlarının geçit yaparak halkı selamladığı törende, tüm teşkilat hazır bulundu.

Türk İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 299., belediyelere devrinin ise 90. yılını kutlamak için 23 – 28 Eylül tarihlerinde düzenlenen İtfaiye Haftası, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle başladı. Son model itfaiye araçlarının geçit yaparak halkı selamladığı törene, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanlık Danışmanı Fuat Barandır, İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, belediye bürokratları ve itfaiye çalışanları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Serdar Yücel, törende yaptığı konuşmada, itfaiyecilerin dünyanın en riskli görevlerinden birisini yaptığını söyleyerek, “İtfaiyecilik mesleği, sadece çok riskli değil aynı zamanda başkalarının hayatını ve kamu yararını ön plana çıkarması açısından da yüksek bir inanç, sorumluluk ve saygınlık gerektirmektedir” dedi.

İzmir İtfaiyesi’nin 1143 personel, 173 araç donanımı ve 36 grup tesisi ile vatandaşlara “fedakarca” hizmet verdiğini ifade eden Serdar Yücel, “İzmir halkının can ve mal güvenliği için İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi olarak yetki alanımız içerisinde kalan görevlerimizi, ekonomik zorlukların yaşandığı ülkemizde gerek personel gerekse yatırım unsurları bazında geliştirerek icra etmemizi sağlayan başta sayın Başkanım Aziz Kocaoğlu ve diğer destek birimlerindeki ilgililere teşekkür ederim” diye konuştu. İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında hafta boyunca ilk yardım, yangın söndürme ve tahliye tatbikatları gerçekleştirilecek. İtfaiyeciler, 25 – 26 Eylül tarihlerinde Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi ile Karşıyaka Çocuk Esirgeme Kurumu’nu da ziyaret edecek.