Karşıyaka pazarlarına kameralı koruma

Sokak arası pazarlarına veda eden Karşıyaka’da hizmet veren modern pazaryerleri artık daha güvenli hale geldi. Karşıyaka Belediyesi, sağlıklı ve hijyen ortamlarda alış veriş imkanı sunan kapalı pazaryerlerini güvenlik kameraları ile koruyor.

Pazar alışverişine çıkan vatandaşların kap kaç ve hırsızlara karşı artan şikayetleri üzerine harekete geçen Karşıyaka Belediyesi, tüm pazaryerlerini güvenlik kameraları ile donattı. Başta, her hafta binlerce kişinin tercih ettiği Bostanlı Pazaryeri (BOSPA) ve Bahçelievler Katlı Pazarı olmak üzere tüm pazar yerlerine, giriş çıkış kapılarından başlayarak, alanı gören yerlere yerleştirilen kameralar ile sürekli denetim sağlanıyor.

Vatandaşların artan şikayetlerine kayıtsız kalmalarının mümkün olmadığını belirten Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, uygulamanın olumlu tepki aldığını vurgulayarak, “Pazarlarımızın AVM’ler gibi konforlu alış veriş merkezleri olmasını istiyoruz. Halkımız pazarları çok seviyor. Karşıyaka’daki pazar yerlerini yağmur ve tozdan kurtararak kapalı hale getirdik. Tüm pazarlarımızda çay ocakları, tuvaletler, çeşmeler, zabıta ofisleri bulunuyor. Zabıtalarımız ve özel güvenlik görevlilerimiz hizmet veriyor. Takılan kameralar ise, güvenliği bir kat daha arttırdı. Vatandaşlarımız da bu uygulamadan menün kaldı“ dedi.