Karşıyaka Belediyesinden imalı muhalefet

İzmir'de AK Parti Milletvekili İlknur Denizli ile CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu arasında sert polemiğe neden olan Yamanlar Katık Atık Depolama Tesisi Projesi'ne açıkça karşı çıkmaktan kaçınan CHP'li Karşıyaka Belediyesi de ima yoluyla muhalefetini sürdürüyor.

İlknur Denizli, Karşıyaka sınırlarındaki Yamanlar Dağı'nda kurulması planlanan çöp depolama tesisinin doğayı kirleteceğini, ilçeyi çöplüğe çevireceğini, üstelik ODTÜ ve Hacettepe üniversitesinden heyetlerin tesise ilişkin olumsuz rapor hazırladığını ifade etmişti.

Kocaoğlu ise eski danışmanı olan Denizli'yi popülist davranmakla, kentini değil kendini düşünmekle suçlamıştı.

Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak da bu polemikten önce tesisi istemediklerini açıklamış ancak daha sonra partisinin yıpranmaması için bu konuda beyanda bulunmaması yönünde CHP yönetiminden talimat aldığı öne sürülmüştü.

Karşıyaka Belediyesinden bugün yapılan duyuruda,  "Bu günlerde İzmir'in önemli gündem maddelerinden biri olan Çöp Tesisinin yapılması düşünülen alanda sizleri menemen yemeğe davet ediyoruz. Karşıyaka Kent Konseyi Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Sayın Hüseyin Çalışkan'ın ev sahipliğinde gerçekleşecek gezide, bölgenin doğasını, suyunu, güzelliklerini sizlerle paylaşmak istiyoruz" denildi.