İzmir'e sekiz bakan geliyor

Elif DEMİRCİ/ İZMİR, (DHA) - AK Parti, İzmir’de seçim çalışmalarını hızlandırdı. Mayıs ayında sekiz bakan, iki genel başkan yardımcısı İzmir’e gelecek. İzmir’de sıcaklar artarken, seçim çalışmaları da hızlanıyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 7 Mayıs Salı günü İzmir’e gelecek. Çelik, İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası’nın açılış programına katılacak, sosyal güvenlik merkez müdürlüklerinin toplu açılışını yapacak, Çalışma ve İŞKUR müdürlüklerini ile partisinin İl Başkanlığı’nı ziyaret edip, Siyaset Akademisi’ne katılacak.

BAYRAKTAR BALOYA KATILACAK

Trabzonlu olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, 10 Mayıs Cuma günü Ege Bölgesi’nde kurulan 49 Karadeniz derneğinin üst örgütü olan Ege Karadeniz Dernekleri Federasyonu (EKAF) tarafından Balçova Termal Tesisleri Kardelen Salonu’nda düzenlenecek olan baloya katılacak.

10 Mayıs’ta AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Siyaset Akademisi’nde ders verecek, Kent Ekonomileri Forumu’na ve Buca İlçe Danışma Kurulu toplantısına katılacak.

ŞEHİT AİLESİNE ZİYARET

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, 11 Mayıs Cumartesi günü, partisinin İl Başkanlığı’nı Yabancı Türk Birlikleri’ni, soydaş ve akraba derneklerini, Roman derneklerini ziyaret edip, şehit ailesinin evine gidecek. Bozdağ, Siyaset Akademisi’nde partililere ders verecek.

Bozdağ, 12 Mayıs Anneler Günü’nde basınla kahvaltı, Yozgatlılarla piknik yapacak. Anneler Günü’nü şehit ailesinin evinde kutlayacak.

GÜLER SÜRECİ ANLATACAK

İzmir’e çözüm sürecini anlatmakla görevlendirilen İçişleri Bakanı Muammer Güler, 13 Mayıs’ta kente gelecek.

Güler, Emniyet Müdürlüğü’nün törenine katılacak ardından vakıf ve derneklerin temsilcilerine süreci anlatacak.

İKİ GÜNDE DÖRT BAKAN

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 18 Mayıs’ta, İzmir’in Bornova İlçesi’nde seçim çalışması yapacak.

18- 19 Mayıs’ta ise Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, İzmir’e gelecek. 1 Haziran’da Ak Parti’nin Ege Bölgesi’ndeki tüm siyasi ve hukuki işler başkanları Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin başkanlığında İzmir’de toplanacak.