Adnan'ı İngiliz yapacaklar

Gelecekte Türk Milli takımında oynayabilecek isimler arasında gösterilen Adnan Januzaj için İngilizler devreye girdi. Manchester United’ın 18 yaşındaki futbolcusu dün takımının deplasmanda Sunderland’i 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada iki golün birden altına imza atarak yıldızlaştı ve Kırmızı Şeytanlar’a üç puanı getirdi.

Karşılaşmayı BBC stüdyolarında izleyen İngiltere Milli Takımı Teknik Direktörü Roy Hodgson ile eski İngiliz milli futbolcu Gary Lineker arasında geçen bir diyalog İngilizler’in ‘Adnan’ planını ortaya çıkardı. Lineker maç esnasında twitter hesabına “Roy ile Januzaj’ın 2015’ten itibaren İngiltere adına oynamasının mümkün olduğunu konuşuyorduk” diye yazdı.

Hodgson’ın oyuncunun gelecekte İngiltere için oynayabileceği şeklinde görüş bildirdiği ifade edildi. Bu gelişmenin üzerine karşılaşmanın ardından mikrofonlar Manchester United Teknik Direktörü David Moyes’a çevrildi.

İngiltere Futbol Federasyonu’nun konuyla ilgili United kulübüyle bugüne kadar hiç temasa geçip geçmediği şeklindeki soruya Moyes şu şekilde cevap verdi: “Evet geçtiler!”

Moyes şu şekilde devam etti:

“Adnan Januzaj’ın birkaç farklı ülke için oynama opsiyonu bulunuyor. Bunlardan bir tanesi pekala İngiltere de olabilir. Açıkçası bu nasıl olacak tam bilemiyorum. Sanırım onun ikameti ile ilgili bir şeyler yapmak gerekiyor.”

Milliyet