Okul sitesinden kenevir fotoğrafı kaldırıldı

Denizli'de Acıpayam İlçesi’ne bağlı Hisar Köyü’ndeki Hisar Ortaokulu’nun internet sitesindeki okul idarecileri tarafından düzenlenen fidan dikim etkinliğini gösteren fotoğrafların yer aldığı sayfaya konulan hintkeneviri fotoğrafı, tepkiler üzerine kaldırıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesi üzerinden ulaşılan Denizli'nin Acıpayam İlçesi Hisar Köyü Ortaokulu’nun internet sayfasında, 'Hisar Ortaokulu Yeşili Sev Etkinliği' adı altında bölüm hazırlandı. Ayrıca siteye, 'Yeşili Sev Etkinliği öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizin katılımıyla gerçekleştirilmiştir' yazıldı. Öğrenci ve öğretmenlerin etkinlik kapsamında fidan dikimini gösteren fotoğrafların yer aldığı sayfaya dikkat edilmeden esrar yapımında kullanılan hintkeneviri bitkisinin fotoğrafı konuldu. Bir süre sonra siteye girenlerin dikkatini çeken fotoğraf, tepkiler üzerine siteden kaldırıldı.

KASITLI YAPILMADI

Hisar Ortaokulu Müdürü Ahmet Başdoğan, 'Okullar hayat bulsun' kampanyası kapsamında köyde fidan dikimi yaptıklarını söyledi. Başdoğan, "Öğrencilerin ve öğretmenlerin fidan dikimi etkinliğini duyurmak için siteye fotoğrafları koyduk. Siteyi gönüllü bir öğretmen arkadaşımız hazırlıyor. Etkinliği duyurmak için internetten bulunan bir fotoğraf koymuş. O da biz de kenevirin nasıl bir şey olduğunu bilmiyorduk. Öğrenince hemen kaldırdık. Kasıtlı yapılmadı" dedi.