Akil insanlar, Ülkücü genci de dinledi

Balıkesir'de önceki akşam Akil İnsanlar Marmara Heyetinden iki yetkilinin katıldığı çözüm süreci toplantısına katılan Ülkücü genç işadamı da süreçle ilgili görüşlerini dile getirdi. Akiller heyetinin temsilcileri her görüşü dinleyip rapora yansıtacaklarını ifade etti. Ferhat Çördük isimli genç Ülkücü verilen söz hakkı için teşekkür etti.

Balıkesir'de medikal sektöründe faaliyet gösteren genç işadamı Ferhat Çördük (31), Otel Basri'de düzenlenen çözüm süreci ile ilgili yemekli toplantıya katıldı. Basın mensuplarının dışarıya çıkarılmasının ardından yenilen yemekten sonra her masadan isteyen konuşmacılara söz verilen toplantının en sonunda söz alan Ferhat Çördük, terör örgütü PKK'nın muhatap alınarak Türk milletiyle barıştırılmak istendiğini, ancak bunun kabul edilemez bir şey olduğunu söyledi. Akil İnsanlar Marmara Heyetinden Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile Levent Korkut'un katıldığı toplantıda görüşlerini dile getiren Ferhat Çördük, en son çıkarılan 4. Yargı Paketi kapsamında KCK ve PKK'lıların milletle karşı karşıya getirildiğini, bu süreçte PKK'nın kesinlikle muhatap alınmaması gerektiğini söyledi. Levent Korkut'un 'dünyada çeşitli yerlerde, çeşitli ülkelerde silah tutan örgütler mecbur olarak muhatap sayılıyor' dediğini belirten Ülkücü olduğu öğrenilen genç işadamının bu hatırlatmasına Memur-Sen Genel Başkanı 'hayır' diye karşı çıkınca Ferhat Çördük, "Levent bey böyle söyledi, aranızda tez farkı var, siz ilk önce aranızda anlaşın sonra akil adamlık yapın" dedi. "Kafamızda soru işaretleri var" diyen Ülkücü işadamı Ferhat çördük akil insanlar heyetinin temsilcilerine hitaben şunları söyledi;

"30 yıldır burada seyrettik denildi, biz 30 yıldır seyretmedik, 30 yıldır şehit verdik. Bu süre içinde 1. Yargı Paketi, 2. Yargı Paketi, 3. Yargı Paketi ve en son 4. Yargı Paketi adı altında KCK ve PKK denilen it soylarıyla bizleri karşı karşıya getirterek barış imzalatılmak istenmekte. Bu süreçte biz PKK'yı kesinlikle ve kesinlikle karşımıza bir muhatap saymıyoruz. Biraz önce sayın hocam dedi ki 'dünyadaki çeşitli yerlerde, çeşitli ülkelerde silah tutan örgütler mecbur olarak muhatap sayılıyor' dediniz. Aranızda tez farkı var, ilk önce aranızda anlaşın sonra akil adamlık. Evet bizler sizi diğer insanlar gibi alkışlamıyor olabiliriz; Kafamızda soru işaretleri var. En son Habur sınır kapısını da biliyoruz, herkes ellerinde üç tane paçavra bayrağı ile oradaki şerefsizleri karşıladılar. Sonra ne oldu; Şerefsizler dışarıya çıktı gene olan benim askerime, benim şehidime oldu. Bu süreç de hüsran ile sona erecek. Dilerim ki Allah'tan barış olsun. Barışı istemeyen namerttir, barışı istiyorum. Barışı istemeyen en adi şerefsiz oğlu şerefsiz, namerttir. Yalnız çözüm bu değil. Bizler her zaman Türk gençleri olarak devletimizin, milletimizin arkasında olacağımıza yemin ettik. Evet herkes yemin ediyor, biz de yemin ettik. Bu süreç içerisinde ise izleyeceğiz, göreceğiz. İster başarıyla, ister hüsranla sonuçlansın. Yalnız şunu bütün Türkiye bilmelidir ki, bu sefer dağa çıkan PKK'lı olmaz, Türk gençleri olarak bizler oluruz hepsini (PKK'lıların) öldürürüz."

Bu arada, Çördük'ün basına kapalı olarak yapılan toplantıdaki konuşmasının cep telefonu ile çekilen video görüntülerini sosyal paylaşım sitesi facebookta paylaşmış. Video çok sayıda kişi tarafından tıklanıp izlendi.

"PROVOKATÖR DEĞİLİM, ÜLKÜCÜYÜM"

Ferhat Çördük, akil insanların olduğu çözüm süreci toplantısına katılmak üzere geldiği otelin önünde polisin önlem aldığı tepkili kalabalığa karşı elini kaldırıp bozkurt işareti ile selam vermişti. Kendisiyle birlikte Balıkesir'de yine Ülkücü kimliği ile tanınan eğitimci Yusuf Akgül de ellerini bozkurt işareti yaparak selam verdi. Bu selamlamanın ardından çoğunluğu MHP'li ve Ülkücü olan kalabalık buna tepki gösterip polis barikatını geçince çevik kuvvet biber gazlı ve coplu müdahalede bulunmuştu. Bu görüntülerin basına yansıması ile kendilerinin provokatör ilan edilmesinden çok büyük rahatsızlık duyduğunu anlatan Ferhat çördük, "Ben provokatör değilim, gerçek bir Ülkücüyüm. O toplantıya da bir şekilde katılmam gerekiyordu katıldım. Toplantıda kafasında bir sürü soru işareti ve kaygı taşıyan bir Türk milliyetçisi, bir Ülkücü olarak söz alıp sorularımı sordum, görüşlerimi ifade ettim. Otel girişinde kalabalığı selamlamam ise son derece samimi bir hareketti. Yani ben aşağıda bozkurt selamı verirken de Ülkücüyüm, toplantıda dile getirdiğim görüşlerimle de Ülkücüyüm. Provokatör yakıştırmaları hem çirkin hem üzücü. Bunun böyle bilinmesini isterim. Benimle birlikte olan Yusuf Akgül bey de ben bozkurt selamı yapınca bir Ülkücü refleksiyle aynı şekilde o da selam verdi. Yani bu selamımız ile herhangi bir art niyet veya başka birşey söz konusu dahi değil. Ben 12 yaşımdan beri Ülkücü hareketin içindeyim" diye konuştu.

Balıkesir'de medikal sektöründe faaliyet gösteren Kuzens Medikal ve Organizasyon firmasında şirket müdürü olan Ferhat Çördük, yakın zamanda Bandırma Devlet Hastanesi ile Edremit Devlet Hastanelerindeki yoğun bakım ünitelerini inşaat ve teçhizat donanımı olarak anahtar teslimi işini yaptıklarını, şirket olarak sektörde son derece başarılı olduklarını kaydetti.