Beşiktaşlılar Aysal'a çok kızdı

Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın Beşiktaş'ın 6 milyon taraftarı olduğu yönündeki ifadesi siyah beyazlı yöneticileri kızdırdı.

Beşiktaş Kulübü Asbaşkanı Faik Akdil, "Aysal iyi bir iş adamı olabilir. Sanıyorum hesabı pek fazla kuvvetli değil. Galatasaray anaokulundan bir çocuğa Beşiktaş taraftarını saydırtmaya kalksanız, o bile rakamları daha doğru verir. Burada Galatasaray başkanı sanıyorum bir düzeltme yapma gereği duyacaktır" dedi.

1960'lı yıllardan bu yana maç seyrettiğini, 3 büyük kulüp taraftarının sayılarını rakam vermemekle beraber aşağı yukarı bildiğini ifade eden Akdil, " Yıkılan Ali Sami Yen Stadı 22 bin kişiydi. Büyük maçlar dışında oranın dolduğunu pek hatırlamıyorum. Şimdi devlettin yaptırdığı statta oturuyorlar, oranın da Avrupa kupası maçları ve 3 büyüklerle yaptığı karşılaşmalar dahil tıka basa dolduğunu görmedim. Nasıl oluyor da Galatasaray taraftarı bir numaraya yerleşiyor" diye konuştu.

1992 yılından bu yana yöneticilik yaptığını belirten Faik Akdil, "Beşiktaş taraftarını 6 milyon olarak göstermek bir Galatasaray kulübü başkanına hiç yakışmadı. Bundan daha önce başkanlık yapan değerli kişilere bizim taraftarımızın kaç kişi olduğunu sorup öğrenirse, Aysal'ın bilgilendirmesi daha sağlıklı olacaktır. Fazla söze gerek yoktur. Beşiktaş taraftarının bugün 25 bini aşkın Genel Kurul üyesi vardır. Sadece bu sayı Beşiktaş taraftarının milyonlara doğru gittiğini açıkça ortaya koyar" ifadesini kullandı.