Milli Takım nasıl play off oynar?

Estonya maçında sahadan 2-0 gibi net bir skorla ayrılan Milli Takımımız'ın play off'a kalabilmesi için, (Romanya'nın Estonya'yı mutlak yeneceği düşünülürse) Hollanda'yı yenmek tek seçenek.

Hollanda'nın da, ilk torbada yer alıp ilk 7'ye girebilmesi için Türkiye maçını kazanması gerekiyor. Romanya, Estonya karşısında 6 ve üzeri gol bulamazsa ve Türkiye Hollanda'yı sadece bir farklı skorla geçerse, Milllerimiz play off'a kalan takım olacak.
Romanya fark atmamalı!
Türkiye’nin ikinciliğini koruması için Hollanda’yı yenmesi gerekiyor ancak Romanya’nın da aynı zamanda Estonya’yı çok farklı yenmemesi gerekiyor. Türkiye, grupta şu anda artı 9 gol averajıyla, 5 gol averajı bulunan Rumenler’in önünde ikinci sırada.
Ancak biz, Hollanda’yı 1-0 yener ve Romanya da Estonya’yı 5-0 mağlup ederse, Romanya grupta ikinci sıraya yükselecek ve play-off'a katılacaklar. Çünkü Romanya ile averajda eşit olsak bile attıkları gol sayısında bizi geçmiş olduklarından dolayı play-off biletini Romanya elde ediyor.

Romanya çok düşük bir ihtimal de olsa Estonya ile berabere kalır ya da yenilirse, Hollanda ile berabere kalsa ya da yenilse bile Türkiye baraj maçları biletini alabilir.

15 Ekim Salı günü oynanacak maçlar şu şekilde:
TÜRKİYE-Hollanda
Macaristan-Andorra
Romanya-Estonya
2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde Millilerimiz'in grubunda son durum şöyle: