Eskrim milli takımına İzmirli antrenör

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde eskrim antrenörü olarak görev yapan İpek İrem Ülkü, milli takımın başına getirildi. Sporculuk kariyerinde bir çok başarıya imza atan genç antrenör, milli takımda hem erkek hem de kadın eskrimcileri çalıştıracak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü, yıllar sonra yeniden ivme kazandırdığı eskrimde hızla zirveye yükselirken, bu başarının mimarlarından antrenör İpek İrem Ülkü de Eskrim Milli Takımı’nda erkek ve kadın kılıç ekibinin başına getirildi.

2003-2009 yılları arasında aktif sporculuk yapan, son 4 senedir İzmir Büyükşehir Belediyespor’da antrenör olarak çalışan İpek İrem Ülkü, artık ay-yıldızlı ekibimizin başarısı için mücadele edecek. Ege Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bülümü’nden mezun olan Ülkü, eskrime 1997’de Bursa’da başladı. İzmir Büyükşehir Belediyespor’a geldikten sonra 2000 yılında Kemer'deki Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda takım 8’inciliği, 2001’de Yugoslavya’daki Balkan Şampiyonası’nda takım 2’nciliği ve ferdi 3’üncülük kazandı.

Milli hakem lisansı da bulunan genç antrenör, İzmir Büyükşehir Belediyespor çatısı altında çalışmaktan her zaman onur duyduğunu belirterek, “Genç sporcularla çalışmak, onlara eğitimlerinin en başında bir şeyler öğretmek zevk. En büyük hayalim, 2020 Olimpiyatları’nda kendi yetiştirdiğim bir sporcuyu görebilmek” dedi.