Hollanda'yı yenersek ne olacak?

A Milli Futbol takımı bu akşam tarihinin en önemli maçlarından birine çıkıyor. Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda saat 21.00'de başlayacak müsabakada grup lideri Hollanda'yı yenmemiz durumunda (Tek farklı kazanmamız halinde Romanya'nın Estonya'ya 5 fark atması şartıyla) kaçtı denilen play off'a bileti alınmış olacak.

Romanya'nın Estonya'yı yenememesi halinde, Milli takım kazanmasa bile play off yolunu tutabilir.

Play-Off'a kalırsak, şu anki tabloya göre seribaşı konumunda değiliz.

Brezilya bileti için ise muhtemel rakiplerimiz Hırvatistan, Portekiz, Yunanistan ve İsveç gözüküyor FANATİK gazetesinde yer alan habere göre, 2014 Dünya Kupası’na Avrupa’dan katılacak son 4 takımı, önümüzdeki kasım ayında oynanacak Play-Off maçları belirleyecek.

A Milli Takımımız’ın da en büyük amacı, Hollanda’yı yenerek, Play-Off’a kalabilmek. 9 gruptaki ikincilerden biri, en kötü ikinci olarak bunun dışında kalacak. Burada da büyük ihtimalle B Grubu’ndan çıkacak Bulgaristan ya da Danimarka’nın olması bekleniyor. Şu anki tabloya göre baktığımızda, Hırvatistan ve İsveç dışında ikinci sıradaki yerini garantileyen bir takım bulunmuyor.

Kura çekimi 21 Ekim’de FIFA dünya sıralamasındaki yere göre 4’erli seribaşı olan ve olmayan iki torbaya ayrılacak 8 takımdan Türkiye, burada mücadele etmesi halinde seribaşı olamayacak.

Çünkü Ay-Yıldızlılar, 17 Ekim’de açıklanacak yeni sıralama öncesinde 49.’lukta yer alıyor. Muhtemel rakiplerimiz arasında ise 1. torbada bulunan Hırvatistan, Portekiz, Yunanistan ve İsveç bulunuyor. Play-Off’ta kura çekimi 21 Ekim’de yapılacak. Çift maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak maçlar, 15 ve 19 Kasım tarihlerinde yapılacak.