Biz yıllarca Galatasaray'ı kıskanmadık

Fenerbahçe Asbaşkanı Mithat Yenigün, "Biz yıllarca Galatasaray'ı kıskanmadık fakat önemli olan sürdürülebilir başarı diye hep söyledik. Bazen fikstür, şans, çeşitli nedenlerle bir araya gelirsiniz ancak biz gelecek yıllarda da tekrar finali zorlarsak, 'evet artık başarımızı kanıtlayabildik' diyebiliyoruz" dedi.

Fenerbahçe Benfica'yı eleseydi, belki de bu galibiyet, sarı-lacivertli camia için en güzel doğum günü armağanı olacaktı. Resmi kuruluş tarihi 3 Mayıs 1907 olarak kabul edilen Fenerbahçe'nin 106. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Ankara Fenerbahçeliler Derneği tarafından İncek'te faaliyete geçen Fenerbahçe Türk Telekom Tesisleri'nde kokteyl verildi. T

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Fenerbahçe Kulübü'nü ziyaretinin 95. yıldönümü olduğu hatırlatılan geceye, Fenerbahçe Asbaşkanı Mithat Yenigün, Türk futbolunun ve Fenerbahçe'nin unutulmaz futbolcularından Ogün Altıparmak, Türk Tanıtım Başkanı (TÜTAV) Kemal Baytaş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Asbaşkanı (TSYD) Nezir Önal, Ankara Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özel ile dernek yöneticileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Gecenin açılışında konuşan Ankara Fenerbahçeliler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Erol Özel, "Biz Fenerbahçeli olmaktan her zaman gurur duyduk. Fenerbahçe'nin bundan sonrası için de Türkiye'ye her zaman güzel hizmetler yapacağına inanıyoruz" dedi.

"BİZ YILLARCA GALATASARAY'I KISKANMADIK"

Fenerbahçe Asbaşkanı Mithat Yenigün, "Perşembe gününden bu yana hangi Fenerbahçeli dostumla küçüğümle büyüğümle konuşsam burukluk var içimizde. Ama önemli olan sürdürülebilir başarıyı yakalamak. Biz yıllarca Galatasaray'ı kıskanmadık ancak hep söyledik sürdürülebilir başarı önemli diye. Bazen fikstür, şans, çeşitli nedenlerle bir araya gelirsiniz ancak biz gelecek yıllarda da tekrar finali zorlarsak, 'evet artık başarımızı kanıtlayabildik' diyebiliyoruz. Onun için üzülmeyin, Fenerbahçe hepimizi daha iyi temsil edecektir" ifadelerini kullandı.

 OGÜN ALTIPARMAK: "BAŞBAKAN FENERBAHÇE AŞIĞIDIR"

Eski Fenerbahçeli futbolcu Ogün Altıparmak ise, "fiili olarak 50 yıldır Fenerbahçeli" olduğunu belirterek sözlerine başladı. Futbol yaşamını anlatan Altıparmak, "Fenerbahçelilik bana sülalemden geçti. Çok şanslı insanlardan bir tanesiyim. Fenerbahçe'de oynamak için can attım. Genç milli takımda oynadım, A milli takımda oynadım, Fenerbahçe'ye gelemedim. Allah'tan ayağım kırıldı da kırık ayakla beni Fenerbahçe aldı, Fenerbahçeli oldu. İnanın bana bu Fenerbahçelilik bambaşka bir şey. Ben bunu yaşayarak gördüm. Fenerbahçeli olmak Türkiye Cumhuriyeti'nin apayrı bir özelliği" şeklinde konuştu.

Dünyada Fenerbahçe gibi birçok branşta başarıyı yakalayan başka bir kulübün olmadığını söyleyen Altıparmak, "Onun için başta Aziz Yıldırım olmak üzere Fenerbahçe'ye hizmet edenlere teşekkür ediyorum. Ne olur birlik ve beraberlik içinde olun. Zaten 2 sene içinde Fenerbahçe'nin gücünü maddi ve manevi gösterdiniz" dedi. Altıparmak, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'dan arkadaşları için huzurevi istediklerini belirtti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da Fenerbahçeli olduğuna dikkat çeken Altıparmak, "Bugün buraya Başbakanı muhakkak getirmeniz lazımdı. Başbakanı getirin, Meclis Başkanı Cemil Çiçek'i getirin. Bunların hepsi Fenerbahçe kongre üyesi, gelirler. Hiç merak etmeyin, Fenerbahçe'yi sevmeyenler de vardır ama sevenler ağırlıktadır. Başbakan da Fenerbahçe aşığıdır. Benim futbol oynadığım dönemde onun Fenerbahçe sevgisi kaçınılmazdır" ifadelerini kullandı.