İzmir Üniversitesinden yeni işbirlikleri

İzmir Üniversitesi, Avrupa’nın en geniş ve kapsamlı eğitim konferansı olan Avrupa Uluslararası Eğitim Birliği toplantısında Uluslararası İlişkiler Ofisi temsilcileri Aslı Tanrıöğen ve Tebessüm Yılmaz tarafından temsil edildi. 1989 yılında Amsterdam’da kurulduğu günden bu yana yükseköğretimin uluslararasılaşması için dünyanın dört bir yanında konferanslar gerçekleştiren birlik, 25 yılında “Geleceği Şekillendirme ve Global Ortaklıklar” başlığı ile İstanbul’da toplandı.

Toplantı, uluslararasılaşma çalışmaları çerçevesinde atılımlarını sürdüren İzmir Üniversitesi için önemli bir fırsat oldu. 80’den fazla ülkeden gelen 4 binden fazla katılımcı ile temas kurma şansı bulan İzmir Üniversitesi, yeni işbirliklerinin temelini attı.

Uzak doğu atağı Bugüne kadar Kookmin Üniversitesi ve Keimyung Üniversitesi ile ikili işbirliği bulunan İzmir Üniversitesi toplantı sonrasında Kore’den Seoul University, Pusan University, Ewha Womans University ile Japonya’dan ise J. F. Oberlin University ile ikili işbirliği için görüşmelerini sürdürüyor. Öte yandan 14 Avrupa üniversitesi ile de Erasmus Değişim Programı çerçevesinde görüşmeler devam ediyor.

Geçmiş yıllarda Keimyung Üniversitesi’nde bir öğrencisi eğitim alan İzmir Üniversitesi, Keimyung Üniversitesi’nden de bir öğrenciyi eğitim amaçlı olarak ağırlamıştı.