Girişimcilik Bayrağı İzmir Ekonomi'de

TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı Artık İzmir Ekonomi’ye Emanet... İş dünyası, Türk ekonomisinin en önemli sorunu işsizliğe, genç girişimcilerin yolunu açarak, çözüm bulma amacıyla başlattığı çalışmalarda İzmir Ekonomi Üniversitesi öncü rolünü yeniliyor.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ile kuruluş misyonu girişimci gençler yetiştirmek olan İzmir Ekonomi Üniversitesi’nin (İEÜ) yolları ortak amaçta buluştu. TÜSİAD’ın düzenlediği “Bu Gençlikte İş Var” yarışmasında en fazla girişimci projeyle İzmir Ekonomi Üniversitesi, ipi göğüsledi ve ödül töreninde “Girişimcilik Bayrağı”nı aldı. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt, yenilikçi fikirleriyle göz dolduran öğrencileri kutlayarak, “Girişimcilik Bayrağı”nı 2013-2014 Akademik Yılında başarılı iş fikirlerinin hayata geçmesi dilekleriyle İzmir Ekonomi Üniversitesi’ne emanet etti.

Girişimci öğrencilerinin anlamlı başarısının ardından İEÜ Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, yaptığı açıklamada, iş arayan değil, iş kuran mezunlar yetiştirmenin haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti. Mütevelli Heyet Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı 2013 yılı Temmuz dönemindeki verilerine dikkat çekti. Başkan Demirtaş, “Türkiye genelinde işsiz sayısı 2013 yılı Temmuz döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 363 bin kişi artarak 2 milyon 686 bin kişiye yükseldi. İşsizlik oranı ise 0,9 puanlık artış ile yüzde 9,3 seviyesinde gerçekleşti. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı ise 1,7 puanlık artış ile yüzde 18 oldu. Rakamlar, yola çıktığımız vizyonumuzu doğruluyor. Daha iyi bir Türkiye için yenilikçi ve girişimci öğrencilerimizin önünü açmak zorundayız. Çok şanslıyız, girişimci öğrencilerimiz iş aramıyor, şimdiden kurdukları işlerle yeni istihdam alanları açıyor” şeklinde konuştu.

Amaç; genç girişimciliğe destek

İstanbul Martı Otel’de yapılan ödül töreninde, TÜSİAD Girişimcilik Bayrağı, İEÜ adına öğrenciler Damla Aktan, Mert Çakır, Barış Can Sever’e, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt ve İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu tarafından teslim edildi. ‘İEÜ’de girişimcilik sistemi doğru çalışıyor’ Törende konuşan İEÜ Rektörü Prof. Dr. Tunçdan Baltacıoğlu, girişimci gençler yetiştirmeyi amaçladıklarına dikkat çekerek, Embryonix Merkezi ile girişimcilere korunaklı ortamda yenilikçi fikirlerini geliştirmelerini ve hayata geçirmelerine olanak verdiklerini söyledi.

Rektör Prof. Dr. Baltacıoğlu, şöyle konuştu:

“Embryonix Merkezimizden çıkan yenilikçi fikirler, birer birer başarılı girişimler olup iş dünyasına kazandırılıyor. Herkesin iyi fikirleri olabilir ancak ticarileştirme apayrı bir kulvar. Biz, öğrencilerimizin yolunu aydınlatan bir sistem kurduk. ‘Girişimcilik Bayrağı’ sistemin ne kadar doğru çalıştığının göstergesidir. Türkiye genelinden 71 üniversitenin katılımıyla gerçekleşen ulusal ölçekteki böyle bir organizasyonda öğrencilerimizin gösterdiği başarıyı kutluyorum.”

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Tayfun Bayazıt ise, genç ve dinamik nüfusun ülkenin kalkınmasında temel etken olduğunu söyledi. Gençlerin, Türkiye’nin büyüme alanlarında yer alacağını belirten Bayazıt, İEÜ’nün öğrencilerinin iş geliştirme projeleriyle Türkiye’ye örnek olduğunu vurguladı. TÜSİAD Üyesi ve Bu İşte Gençlik Var Projesi Koordinatörü Metin Akman da, 2011 yılında pilot olarak başlattıkları çalışmada, 2 üniversiteden proje başvurusu aldıklarını bu yıl 71 üniversiteden 358 iş fikrinin sisteme yüklendiğine işaret etti. Akman, yarışmanın öğrencilerinin isteğiyle organik olarak büyüdüğünü, işsizlik sorununa genç bakış açısıyla çözüm aradıklarını söyledi.