İzmir'de Cumhuriyet kutlaması görkemli olacak

İzmir, Cumhuriyet’in 90. yılını muhteşem gösterilerle kutlayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeler tarafından ortaklaşa hazırlanan kutlamalar, tüm başkanların yer alacağı fener alayı yürüyüşü ile başlayacak. Gece, kentin 16 noktasından aynı anda atılacak havai fişekler ve 7 farklı alandaki konserlerle renklenecek.

 İzmir, cumhuriyet coşkusunu bu yıl çok farklı yaşayacak. Türkiye Cumhuriyeti’nin 90. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde geçtiğimiz günlerde bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile 23 ilçe belediye başkanının start verdiği “ortak kutlama” programı için tüm hazırlıklar tamamlandı. Cumhuriyet Bayramı kutlama programı, 29 Ekim akşamı saat 20.00’de tüm belediye başkanlarının katılımıyla fener alayı yürüyüşü ile başlayacak.

Cumhuriyet Meydanı’ndan Gündoğdu Meydanı’na doğru yapılacak yürüyüş, kentte bugüne kadar gerçekleşen en renkli fener alayı olacak. Gündoğdu Meydanı’na vatandaşlarla birlikte yürüyecek belediye başkanları, kentlileri platformdan selamlayacak.

Saatler 21.00’i gösterdiğinde ise kentin her noktasından görülebilecek havai fişek gösterileri başlayacak. Karşıyaka Sahil, Gündoğdu Meydanı, Konak İskele, Halil Rıfat Paşa, Göztepe Denizatı Heykeli, Narlıdere Sahil Evleri, Güzelbahçe İskele, Çiğli Güzeltepe ve Çiğli Merkez, 75.Yıl Mahallesi Bayraklı, Bornova Evka 4, Kadifekale, Buca Şahintepesi ve Buca içi, Gaziemir Evka 7 ve Limontepe olmak üzere 16 noktada aynı anda başlayacak havai fişek gösterileri, kutlamaları doruk noktasına çıkaracak. Birbirinden güzel konserler Program kapsamında, saat 21.15’den itibaren kentin kıyılarında konserler başlayacak. Birbirinden ünlü ve sevilen sanatçı ve gruplar, İzmirliler’in Cumhuriyet coşkusuna ortak olacak.

Gündoğdu Meydanı’nda Burcu Güneş ve Edip Akbayram, İnciraltı Adalet Meydanı’nda Selda Bağcan, Narlıdere Demokrasi Meydanı’nda Gripin, Bayraklı Turgut Özal Rekreasyon Alanı’nda Gülşen, Bostanlı Rekreasyon Alanı’nda Şehnaz Sam ve Emir Yeşil Dolapdere Project, Göztepe Denizatı Heykeli önünde Aegean Band ve Bornova Cumhuriyet Meydanı’nda ise Duman sahne alacak.