Hayat kadınlarına sosyal medya dersi

Çin'de internet paylaşım sitelerine düşen bir video görüntüsünde, ülkedeki hayat kadınlarının sosyal medyadan en verimli şekilde yararlanmak için kurslara gittiğini ortaya çıkarttı. Çin'in en büyük internet paylaşım sitesi 'Youku'da yayınlanan görüntülere göre, hayat kadınlarının sosyal medyadan daha fazla yararlanarak hem müşteri profilini hem de kazançlarını yükseltmelerine yardımcı olmak üzere kurslar açıldı.

Bu kurslardan birinde siyah ceket ve beyaz gömlek giymiş bir kadın kursa katılan 12-13 hayat kadınına ders veriyor. Derste, "On tane parasız müşteriyle vakit kaybetmeyin, bir tane paralı müşteriyle ilgilenin" deniyor ve bunun için sosyal medyanın nasıl kullanılacağı anlatılıyor.

Momo or WeChat, or Weibo gibi Çin sitelerinin nasıl kullanılacağını anlatan öğretmen, makyajlı fotoğraf kullanmanın ve müşterilerin duygusal tarafına seslenerek duygusal iletişim kurmanın öneminden söz ediyor. Bu arada öğrencilerden biri dersin Powerpoint sunumunu istiyor ve öğretmen de "Tabi dersten sonra" diyor.