Sabah-Zaman dershane savaşları!

Dershanelerin kapatılmasına ilişkin hazırlıklar, Başbakan-Cemaat (Hizmet) çekişmesinin bir ayağı olarak görülürken, gerginlik, Başbakan destekçisi Sabah ile Hizmet hareketinin gazetesi Zaman'ın manşetlerine yansıdı.

Zaman Gazetesi "Böyle yasa darbe döneminde bile uygulanmadı" başlıklı manşet haberinde MEB’in dershaneleri ve etüt merkezlerini kapatma hazırlığının, kamuoyunda büyük tartışma başlattığı vurgulandı.

Haberde, "Böyle bir teşebbüs 12 Eylül darbesinden sonra da gündeme gelmiş, Kenan Evren yönetiminin çıkardığı dershaneleri kapatan yasayı bir yıl sonra Turgut Özal, yürürlüğe girmeden kaldırmıştı. 28 Şubat’ta da birçok dershaneye üst üste müfettişler gönderilmiş ama kapatma amaçlı kanun hazırlanmamıştı" ifadelerine yer verildi. Gazetenin önde gelen yazarları da gündemlerine bu konuyu alarak, MEB'i ve ilgili yasa tasarısını eleştirdiler.

SABAH: ZAMAN KARA PROPAGANDA YAPIYOR

Sabah Gazetesi ise Zaman'ın haberlerinin "kara propaganda" niteliğinde olduğunu savunarak, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın "Velilerimiz endişe etmesinler, öğretmenlerimiz endişe etmesinler, öğrencilerimiz, dershane çalışanlarımız endişe etmesinler, hiç kimse mağdur edilmeyecek. Dershaneler ya özel okula dönüşecekler ya da 2 yıl için açık lise olacaklar. Milli Eğitim Sisteminin içerisinde bir üst eğitim kurumuna hazırlayan herhangi bir kurum olmayacak. Yabancı dil kursları, Sürücü kursları devam edecek. 2014-2015 eğitim öğretim sisteminde dershaneler olmayacak" dedi.