Gelişim Koleji'nde zafer Orbay'a armağan

Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde şampiyonluğun güçlü adayı İstanbul BŞB’yi evinde bitime 6 saniye kala Martin Samarco’nun attığı sayılarla 88-87 mağlup eden Gelişim Koleji’nde galibiyet, Orbay Kaya’ya armağan edildi.

Annesinin by-pass ameliyatı nedeniyle geçen haftaki Akhisar Belediyespor maçında forma giyemeyen Orbay Kaya, İstanbul BŞB önünde15 sayı ve 5 ribauntluk performansıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Antrenör Mert Seyrek, sezona “İzmir’de zor kaybeden bir takım olma” hedefiyle başladıklarını belirterek, “Maliye Milli Piyango ve Büyükçekmece’den sonra İstanbul BŞB’yi de yenerek burasını yeniden zor bir deplasman konumuna yükselttik. Hırslı, mücadeleci, kazanmaktan başka bir şey düşünmeyen ve Gelişim Koleji ruhuyla oynayan bir ekip olduğumuzu bu maç bize bir kez daha gösterdi” dedi.

Adım adım “sistemli bir takım olma” hedefine doğru yürüdüklerini belirten Orbay Kaya ise “Yıllardır birbirini tanıyan isimlerden kurulu bir ekibiz. Çalışıp emek verdiğimizde her rakibi yenebileceğimizi gördük. Duygusal günler geçirirken arkadaşlarımdan ve kulübümden gördüğüm destek, ne kadar özel bir yerde olduğumu blr defa daha bana hissettirdi.” yorumu yaptı.