Rusya Egeli ihracatçıları TIR'lattı

Rusya Federasyonu, merkezi İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Uluslararası Karayolu Nakliyeciler Birliği'nin kefil kuruluş olduğu uluslararası TIR sisteminden çıktığını duyurdu. Tüm dünyadan tepki çeken uygulama, Rusya’ya ihracat yapan Egeli firmaları da zor duruma soktu.

Uluslararası TIR sisteminden çıktığını açıklayan Rusya, ülkeye giriş yapan tüm yabancı TIR'lardan ek teminat ücreti almaya başlayınca hem Avrupalı hem de Türk nakliyecilerden tepki gördü. Ek ücret TIR başına malın cinsine göre 130 dolar ile 1200 dolar arasında değişirken, bu durumdan Egeli 1.600 TIR da etkilenmeye başladı. Uzmanlar ise uyardı:

EGELİ İHRACATÇILAR ETKİLENECEK

Yaşar Üniversitesi Uluslararası Lojistik Yönetimi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ömer Baybars Tek, Rusya’nın çıkışının Ege Bölgesi’nden bu ülkeye ihracat yapan 385 firmayı etkileyeceği uyarısında bulundu. Tek, şöyle konuştu: “Rusya, Uluslararası Karayolu Nakliyeciler Birliği’nin 650 milyon dolarlık borcunu ödememesi nedeniyle restini çekti. Elbette son 2 yılda Ege’den Rusya’ya yaklaşık 443 milyon 798 bin liralık ihracat gerçekleştiren 385 firma bu durumdan etkilenecek ve tedarik zincirinde kopmalar yaşanacak. Türkiye ile Rusya arasında ek teminat konusunda en kısa sürede bir anlaşmaya varılabileceğini düşünüyorum. Çünkü her iki ülkenin de bu sistemden ciddi menfaatleri söz konusu.

Ege Bölgesi’nden Rusya’ya ağaç mamullerinden su ürünlerine, savunma ve havacılık sektöründen süs bitkilerine kadar 26 ayrı sektörde ihracat gerçekleştiriliyor, dolayısıyla bu kadar büyük bir ticaret hacminin yaşandığı iki ülke arasında TIR sisteminden kopma söz konusu olmamalı.”

Tek, 2012’de Rusya’nın yeterli sayıda geçiş belgesi vermemesinden dolayı yaşadığı sıkıntının ardından ihracatçıların bu kez Rusya'nın TIR sisteminden çıkma kararıyla ikinci şok yaşadığını sözlerine ekledi.

TAZE GIDA ÜRÜNLERİ BOZULABİLİR

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, ihracatın gecikmesi halinde özellikle taze tüketilmesi gereken gıda ürünlerinin olumsuz etkileneceği uyarısında bulundu. Türkmenoğlu, şunları söyledi: “Rusya, Uluslararası TIR Sistemi’nden çıkarak kendi ülkesinde sigorta yaptırmayı zorunlu hale getiren bir kodlama sistemi getirdi. Sistem çok yeni olduğu için aksaklıklar yaşanacak. Ancak kısa sürede gümrükte yaşanabilecek sıkıntılar gıda maddelerini, özellikle taze ürünleri olumsuz etkileyebilir. Bir an önce soruna çözüm bulunması gerekiyor, Egeli ihracatçılar olarak konunun takipçisiyiz, gerekli girişimlerimizi sürüyor.”

TIR Sistemi Nasıl İşliyor?

Uluslararası taşımalarda ülkelerin sigorta kapsamında taşıma yaptığı uygulamada her ülkede kefil kuruluşlar bulunuyor. Türkiye’de TOBB, Rusya’da ise ASMAP TIR karnesi satışlarını gerçekleştiriyor, uluslararası TIR taşımacılığı fonu Cenevre’den yönetiliyor. TIR sisteminde risklerin fazla olduğunu öne süren Rusya, başlattığı yeni uygulamada ise TIR’ların kendi ülkelerinden getirdikleri sigortayı geçersiz sayıyor, Rusya’dan sigorta almalarını zorunlu kılıyor.