Edebiyatın kalbi Urla'da atacak

Urla Belediyesi ve Cumalı-Seferis Gökyüzü Kültür Derneği’nin desteğiyle gerçekleşecek olan Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri, 13 Ocak 2014 tarihinde sahiplerini bulacak.

Kültür ve Sanat Kenti Urla, edebiyata ilgi duyanları da unutmayarak bu yıl ilk defa düzenledikleri yarışmayla Necati Cumalı’ya gösterdikleri vefayı bir kez daha gözler önüne serdi. 129 başvurunun kabul edildiği yarışmaya ilgi büyük oldu.

Iğdır, Şemdinli, Edirne, Kütahya gibi ülkenin dört bir tarafından katılımın yoğun yaşandığı yarışma, Avusturya ve Amerika gibi ülkelerden de ilgi gördü.

Başvuruları değerlendirilmek üzere seçici kurula gönderen Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hüseyin Özdemir, “Yazar, şair gibi edebiyatçıların yanı sıra, usta sinema sanatçılarının da şiirleriyle renklendirdiği yarışmaya, öğretmen, öğrenci gibi birçok meslek grubundan insanın ilgi göstermesi bizleri mutlu etti.” sözleriyle duygularını dile getirdi.

Necati Cumalı’nın vefat ettiği 2001 yılından sonra Urla Belediyesi tarafından satın alınan ve restore edilen yazarın evinde, her yıl 10 Ocak’ta “Cumalı Buluşması” anma etkinlikleri düzenlediklerini dile getiren Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, bu yıl ilk defa düzenledikleri yarışmayla Edebiyat hayatına katkıda bulunmak, yazarları teşvik etmek, desteklemek ve tanıtmayı hedeflediklerini ifade etti.

9 Aralık tarihinde basın yoluyla duyurulacak olan ödül sahiplerinin eserleri, Cevat Çapan, Refik Durbaş, Celal Soycan, Sina Akyol, Metin Cengiz, Metin Celâl ve Asuman Susam’dan oluşan “Necati Cumalı 2014 Şiir Ödülü” seçici kurul tarafından değerlendirilecek.

13 Ocak 2014 tarihinde Urla Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak ödül törenin ardından, aynı yıl içerisinde ödüle değer görülen dosya, kitap olarak yayımlanacak. Bu yıl şiirle başlayan Necati Cumalı Edebiyat Ödülleri, 2015 yılında öykü dalında sahiplerini bulacak.