Doğu batı, kuzey güney fark etmez...

Valiler Kararnamesi ile Diyarbakır Valiliğine atanacağı öğrenilen İzmir Valisi Cahit Kıraç, "Bu ülke bizim, bu ülkenin her noktası bizim. Ben doğunun en uç noktasında Ağrı'da görev yaptım, Şırnak'ta görev yaptım, Erzurum'da görev yaptım, Hatay'da, Elazığ'da görev yaptım, burada da yaptım, yine yaparız" dedi.

Kıraç, Vakıflar Haftası dolasıyla Vakıflar İzmir Bölge Müdürü Kenan İba'yı makamında kabulünde gazetecilerin Diyarbakır'a atanacağı yönündeki sorularını yanıtladı. Bu konuda kararnameyi görmeden bir değerlendirme yapmayı doğru bulmadığını ifade eden Kıraç, bir gazetecinin "çözüm sürecinde doğudaki valilerin batıya, batıdaki valilerin de doğuya yönlendirileceğinin" konuşulduğunu hatırlatması üzerine şunları söyledi:

"Bu ülke bizim, bu ülkenin her noktası bizim. Ben doğunun en uç noktasında Ağrı'da görev yaptım, Şırnak'ta görev yaptım, Erzurum'da görev yaptım, Hatay'da, Elazığ'da görev yaptım, burada da yaptım, yine yaparız. Bu ülkenin her toprağı bizim, her karışı bizim. Bizim ülkemiz doğu batı, kuzey güney fark eder mi? Her yerde görev yapacak insanlar. Yani Diyarbakır'da, Urfa'da, Bursa'da, Hakkari'de, Şırnak'ta valisiz, kaymakamsız hizmet olur mu ya da adli görev yapacak hakim, savcı, öğretmen olmadan hizmet olur mu? Dolayısıyla oralar da nasıl bizim ülkemizin bir şehri ise burası da bir şehrimiz."

Kıraç, atama haberlerinin kendisini şaşırtıp şaşırtmadığının sorulması üzerine ise "Niye şaşırtsın? Biz şimdiye kadar verilen görevi yaptık, şimdiden sonra da yaparız" dedi.

Ziyareti takip eden gazetecilerden Yarımada bölgesinin en deneyimli isimlerinden Neşet Öztekin (81), Kıraç'ın açıklamalarının ardından kendisiyle veda fotoğrafı çektirmek istedi.  

Vali Kıraç, Öztekin'in isteğini kırmayarak fotoğraf çektirdi ve kendisine bir buket çiçek verdi.