EXPO'da Dubai şoku!

Fransa’nın başkenti Paris’teki EXPO 2020'de ilk tur oylama tamamlandı. Dubai, Sao Paulo ve Ekaterinburg ile yarışan İzmir ilk turda 33 oy alarak ikinci tura yükselmeye hak kazandı.

Ancak favori gösterilse bile, 60 civarı oy çıkması beklenen Dubai'nin 77 oy olarak beklentilerin çok üstünde bir fark atması Türk heyetinin morallerini bozdu. Ekaterinburg 39 ol alırken, 13 oy alan Sao Paulo elendi.

İlk tur oylamada 40 civarında oy bekleyen Türk heyetinde sonuçlar burukluğa yol açtı. Sao Paulo'nun 13 oyunun ikinci turda İzmir'e gelmesi bu turda da Rusların elenmesi Türk heyetinin ümidi. Son tura İzmir ile Dubai'nin kalması halinde Sao Paulo ve Ekaterinburg'u tercih eden delegelerin İzmir'e yönelmesi hesapları yapılıyor. Ancak bu ihtimal hayli zayıf...

  ###galeri_4357###

Sunuculuğunu Defne Samyeli’nin yaptığı İzmir’in son sunumunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Türk Hamwking' olarak tanınan, yaşamını tekerlekli sandalyede sürdüren beyin araştırmacısı Ordinaryüs Prof. Dr. Onur Güntürkün, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali birer konuşma yapmıştı. Başbakan Erdoğan'ın mesajı da video aracılığı ile salonda gösterilmişti.