İzmir'e Körfez Yunus'u geliyor

İZBAN’ın 40 yeni tren setinin ilkinin montajının tamamlanması, Adapazarı’ndaki Eurotem fabrikasında pasta kesilerek kutlandı. İSMİ 20 bin İzmirlinin oylarıyla “Körfez Yunusu” olarak belirlenen İZBAN’ın 40 adet yeni tren setinin ilkinin montajı tamamlandı. Yaklaşık 1 yıl gibi kısa bir sürede bitirilen ilk set için Adapazarı’ndaki Eurotem fabrikasında pastalı kutlama yapıldı. Kutlamaya İZBAN A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Duman ve Başkan Vekili Zeliha Gül Şener’in yanı sıra yönetim kurulu üyeleri katıldılar.

TCCD Genel Müdürü Süleyman Karaman’ın da eşlik ettiği organizasyonda pastayı hep birlikte kesen yetkililer, daha sonra ilk seti yerinde inceleyip, montaj ünitesindeki trenlerin son durumları hakkında bilgiler aldılar.

Körfez Yunusu’nun tüm test sürüşleri Adapazarı’nda tamamlanacak ve 9 vagonlu ilk üç set, üç ayda İzmir’de işletmeye alınacak. 2014 yılı içinde ise 72 vagonlu toplam 24 set İzmir’de olacak. Kalan setler de Ağustos 2015’e kadar tamamlanarak işletmeye alınacak. Böylelikle filosunu iyice güçlendirecek olan İZBAN, İzmir halkına sunduğu hizmetin kalitesini artırırken, her seferinde daha fazla sayıda treni işletmeye alıp yoğunluğu önemli ölçüde azaltabilecek.

KÖRFEZ YUNUSU

İZBAN’ın Körfez Yunusu isimli yeni trenleri 120 vagonluk toplam 40 setten oluşuyor. Her bir setin uzunluğu 70 metre. Çift dizi sefer yapıldığı için bu uzunluk 140 metreyi buluyor. Genişliği 2 metre 95 cm. olan setlerin, yükseklikleri ise 3 metre 85 cm. İşletme azami hızı 140 km/s olarak belirlenen setler, çift dizide tek seferde yaklaşık 1500 yolcu taşıyabilecek. 19 adet otomatik yolcu kapısı bulunan setlerin kapılarında yolcu iniş-binişinde güvenliği sağlayan otomatik kayar köprüler yer alıyor.