Gelişim'in kalesi İzmir

Antalya BŞB engelini 106-78’lik skorla aşan Gelişim Koleji, Basketbol Erkekler 2. Ligi’nde bu sezon İzmir’de oynadığı İTÜ, Milli Piyango, Büyükçekmece, İstanbul BŞB, Yeşil Giresun ve Antalya BŞB maçlarında tek yenilgi aldı.

Sezona “İzmir’de kaybetmeyen bir takım olma” hedefiyle yola çıktıklarını belirten Antrenör Mert Seyrek, “Kolej yapımıza uygun, heyecanlı ve bizi tanıyan oyuncularla sezona başlamanın karşılığını alıyoruz. Son dört haftada gerçekten zor maçlar kazandık. Kazanmak, bize özgüven ve kazanma hırsı aşılıyor” dedi.

Antalya BŞB maçının beklendiği gibi çok zor geçtiğini de ifade eden genç teknik adam, “Karşımızda dirençli bir takım vardı. Ancak iyi mücadele edip iyi basketbol oynayarak maçı kopardık. Oyuncularımı kutluyorum” diye konuştu. Maçın sürpriz bir farkla bittiğini vurgulayan genç oyuncu Kemal Can Aktuna ise, “Üst üste 4 maç kazanmak, uzun süredir özlediğimiz bir şeydi. İyi bir sezon geçiriyoruz. Ligde 11 hafta geride kalırken galibiyet sayımızı 7’ye çıkardık. Kazandıkça kendimize güvenimiz yerine geliyor ve daha da iyi oynuyoruz” yorumu yaptı.