Fethiyespor Başkanı: Mesaj siyasi değil

- PTT 1'inci Lig takımlarından Fethiyespor oyuncularının, 24 Kasım'da üstlerindeki tişörtlerle oluşturulan 'Başöğretmen' yazısının ardından Fenerbahçe karşılaşmasına 'Yüce Atatürk' yazısını oluşturan tişörtlerle çıkmasının 'siyasi bir mesaj olmadığı belirtildi. Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, Fethiyespor'un geçmişine ve maneviyatına bağlı bir kulüp olduğunu, ilçede bir üst kimlik yaratmak istediklerini söyledi.

İstanbul Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda dün akşam oynanan Ziraat Türkiye Kupası 4'üncü Tur maçında Fethiyespor, Fenerbahçe'yi son dakikalarda bulduğu 2 golle mağlup edip sürpriz yaparken, karşılaşmanın en çok konuşulan anlarından biri sahaya çıkan 11 futbolcunun, tişörtlerindeki harflerle 'Yüce Atatürk' yazısını oluşturmasıydı. Bu tişörtlerle seremoniye katılan ve İstiklal Marşı'nı okuyan futbolcular, taraftarlardan büyük alkış toplarken, sosyal medyada da destek mesajları yer aldı. Fethiyesporlu futbolcular, PTT 1'inci Lig'de 24 Kasım Öğretmenler Günü'nde oynanan Tavşanlı Linyitspor maçına da 'Başöğretmen' yazısını oluşturan tişörtlerle çıkmıştı.

SİYASİ MESAJ YOK

Karşılaşma öncesi oluşturulan yazıların 'hiçbir siyasi mesaj barındırmadığını' açıklayan Fethiyespor Başkanı İsmail Öztürk, Fethiyespor'un hiçbir siyasi partiye ya da görüşe mesaj vermek gibi bir niyetinin de olmadığını söyledi. Fethiye'de bir üst kimlik yaratmak bunu da Türkiye'ye anlatmak istediklerini dile getiren Öztürk, "Fethiyespor camiası geçmişine ve maneviyatına bağlı bir kulüptür. Kulübün ülkenin değerlerine sahip çıkması gerekiyor. Tamamen masumane duygularla hazırlanmış tişörtler. Kimse öküzün altında buzağı aramasın" dedi.

Fethiyespor'un ligde kalması için çalıştıklarını hatırlatan Öztürk, "Bunu yaparken Fethiye'nin ve Fethiyespor'un gündemde kalması önemli. Bu yüzden mesajlarımızı açıkça veriyoruz. Spor kenti olabilmek için çıktığımız yolda farklı mesajlar vermek lazım" şeklinde konuştu.

Öztürk, tişörtlerle ilgili Türkiye Futbol Federasyonu'ndan herhangi bir yaptırım beklemediklerini de sözlerine ekledi.

Diğer yandan Fethiyesporlu futbolcuları taşıyan takım otobüsü, bu sabah 07.30'da ilçeye geldi. Futbolcular dinlenmeye çekilirken, teknik kadro ve yöneticilerin akşam saatlerinde uçakla Fethiye'ye geleceği kaydedildi. Fethiyespor, 1 günlük dinlenmenin ardından PTT 1'inci Lig'de pazar günü saat 16.30'da oynayacağı Denizlispor maçının hazırlıklarına başlayacak.