Dağlardan çekilme 2 gün sonra başlayacak

BDP Grup Başkanvekili ve Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, barışa susayan halkın süreci yakından takip ettiğini söyledi.

Son 3 aydan beri ne bir asker ne de bir gerillanın ölmediğine ve dağlardaki çekilmenin 2 gün sonra başlayacağına dikkat çeken Buldan, "Üç aydır analarımız ağlamıyor" dedi.

BDP Kars Milletvekili Mülkiye Birtane, Ağrı Milletvekili Halil Aksoy, MYK ve PM üyelerinden oluşan heyetle birlikte Ağrı'ya giden BDP Grup Başkan Vekili Pervin Buldan, Erenler düğün salonunda toplanan yaklaşık 300 kişiye hitap etti.

Konuşmasına İmralı'dan selam getirdiğini belirterek başlayan Buldan, süreci herkesin yakından izlediğini bildirdi. Buldan, "Herkes barışa susamış ve canı gönülden istiyor. Tarihi bir süreç, tarihi bir aşama. 100 yıllık bir sorunun çözümü için herkes bir şeyler yapmaya bir şeyler ödemeye hazırlanıyor. Taleplerimizi dile getirmek ve dikkate alınması için AKP hükümetine çağrı yapmak boynumuzun borcu. Bu süreç içerisinde her birimiz ağır bedeller ödedik. Gözyaşları döktük. AKP'nin şiddetine, baskısına rağmen. Yeri geldi gazlandık, coplandık, işkenceler gördük, hapse atıldık. Hiçbir zaman ne kimsenin önünde diz çöktük ne de boyun eğdik. Bundan sonra da hiç kimsenin önünde ne diz çökeceğiz ne de boyun eğeceğiz. Bizleri mutlu eden tek şey 3 aydır bu coğrafyada ne bir asker cenazesi gelmiştir, ne bir gerilla cenazesi. Analarımız ağlamıyor artık. Eğer analarımız ağlamıyorsa, çocuklarımız artık yetim kalmıyorsa, gencecik fidanlar toprağın altına düşmüyorsa, bundan herkesin mutluluk duyması gerekiyor. Dağlardan çekilme 2 gün sonra (8 Mayıs) başlayacak. En küçük bir operasyonda veya müdahalede bu süreç bozulur. Tek bir insanımızın kılına zarar gelse bu ülke felakete gider" diye konuştu.