Demirtaş'ın yerine Akgerman

İzmir Ticaret Odası’nın dün gerçekleştirilen seçimlerinde, 13. Alkolsüz İçecekler ve 76. Dış Ticaret grubu olmak üzere iki komiteden de seçimi kazanarak meclise girmeye hak kazanan İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 76. Dış Ticaret Grubu’ndan ayrılacağını, yerine More Su Ürünleri Şirketi’nin temsilcisi olan ve Ege Sanayici ve İşadamları Derneği (ESİAD) Başkanı Bülent Akgerman’ın İZTO Meclisi’ne geleceğini açıkladı.

Demirtaş, Akgerman’ın meclis üyesi olmasının, İzmir Ticaret Odası’na önemli kazanımlar sağlayacağını söyledi.

76. Dış Ticaret Grubu’ndaki Meslek Komitesi Üyeliği görevinden de ayrılacağını belirten Demirtaş, komite üyeliğinde ise Safe Spice firmasından Mehmet Gürel Kapani’nin görev yapacağını söyledi. Demirtaş, “Mehmet Gürel Kapani, dünyanın pek çok ülkesine ihracat yapan genç ve başarılı bir sanayici ve işadamı” diye konuştu.

16. GRUPTA ESKİNAZİ YERİNE KIZILGÜNEŞLER GELİYOR

16. Tekstil İmalat Grubu ve 76. Dış Ticaret Grubu olmak üzere iki gruptan seçimi kazanarak meclise giren İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Jak Eskinazi ise, 16. Gruptan ayrılacağını ve bu gruptan yerine Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kızılgüneşler’in geleceğini açıkladı. 

Ekrem Demirtaş, İzmir Ticaret Odası’nın genç işadamlarının meclise girmesiyle daha da güçlendiğine dikkat çekti.