İmbat Dalgası'nda kritik gözaltı

'İmbat Dalgası' olarak adlandırılan liman işletmelerine yönelik 14 kişinin tutuklandığı İzmir'deki yolsuzluk operasyonunda, hakkında yakalama kararı bulunan TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y., gözaltına alındı. Operasyonda aranan zanlı sayısı da 8’e düştü.

İzmir Mali Suçlarla Mücadale Şube Müdürlüğü ekipleri, 7 Ocak Salı günü iki yıllık takibin ardından liman işletmelerine yönelik yolsuzluk ve rüşvet operasyonu başlattı. İzmir, Ankara, İstanbul, Hatay ve Van illerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda da, 28 kişi gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevkedilen zanlılardan Ulaştırma, Denizcilik ve Habarleşme eski Bakanı Binali Yıldırım’ın bacanağı C.H.’nın da aralarında bulunduğu 14 kişi serbest bırakıldı, 14 zanlı da geçen cuma günü tutuklandı.

1 KİŞİ DAHA GÖZALTINA ALINDI

Yolsuzluk soruşturması kapsamında hakkında yakalama kararı bulunan zanlılardan Ankara’da TCDD Limanlar Daire Başkanı M.Y. de, gözaltına alındı. İzmir’e getirilen M.Y.’nin, kendisine yöneltilen suçlamalarla ilgili ifadesi alındıktan sonra adliyeye sevkedileceği bildirildi.