Kalede intihar girişimi

Afyonkarahisar Kalesi’nde kendini boşluğa bırakan genç bir kız, kayalıklara çakıldı. Yaralanan kız kurtarılmayı beklerken, bu sırada çalan cep telefonuna bakan polis memuru, genç kıza bir termal otel tarafından yapılan iş davetini yapıldığını duyunca ne söyleyeceğini şaşırdı.

Edinilen bilgiye göre, sabah saatlerinde erkek arkadaşı U.K.’yi arayarak intihar edeceğini söyleyen E.A., Afyonkarahisar Kalesi’nin surlarına çıkarak kendini 280 metreden boşluğa bıraktı. Genç kız atladığı yerden 20 metre aşağıda kayalıklara çarparak yaralandı. Bu sırada 155 Polis İmdat hattını arayarak durumu bildiren genç kızın arkadaşı U.K., arkadaşının düştüğü yere tırmandı. Polis, 112 Acil Servis ve Afyonkarahisar Arama ve Kurtarma Müdürlüğü’ne (AFAD) bağlı sivil savunma ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sivil savunma ekipleri sarp yamaçlara ip yardımı ile tırmanarak yaralı genç kızı kurtarmayı denese de başarılı olamadı. E.A’yı kurtarmak için farklı bir yol arayan ekipler bu defa kaleye çıktı. Buradan halat yardımı ile kızın yanına sivil savunmada görevli iki personel indi. Daha sonra kayalıklara sarkıtılan sedyeye alınan E.A., ekipler tarafından halatla yukarıya çekildi. Yaklaşık 2,5 saat süren kurtarma operasyonunun sonunda genç kızın ilk belirlemelere göre vücudunun değişik yerlerinde kırık olduğu bildirildi. Ekipler tarafından sedye ile 600 merdiven basamağı bulunan kaleden aşağı indirilen E.A. ambulansla Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Öte yandan genç kız sedye ile aşağı indirilirken, çalan cep telefonundan bir termal otel tarafından gelen iş davetine çağrılması olay yerindekilerin duygulanmasına sebep oldu. Polis memuru, telefondaki şahısa, genç kızın müsait olmadığını söylemekle yetindi. Operasyonda, büyük gayret gösteren AFAD ekiplerine vatandaşlar alkışlarıyla destek verdi.