Bizim için sonuç önemli

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, terör örgütü PKK militanlarının sınır dışına çekilmesiyle ilgili, "Bizim için sonuç önemliydi. Sonuca da yaklaşıyoruz" değerlendirmesinde bulundu. Başbakan Yardımcısı Arınç, Türkiye’de bulunan Arap gazeteciler heyetini kabul etti.

Kabulün sonunda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Arınç, terör örgütü militanlarının sınır dışına çekilme sürecinin bugün başladığının hatırlatılması üzerine, bu konuda Bakanlar Kurulu toplantısından sonra söyledikleri ve Başbakan’ın söylediklerine ilave bir şey olmadığını belirtti.

Arınç, "Bu süreçten beklediğimiz, PKK terör örgütünün eylem yapmaması ve silahları bırakarak ülke dışına çıkması. Birinci aşama gerçekleşti, şimdi dışarı çıkma söz konusu. Kandil’in kendi takvimi olabilir. Biz MİT aracılığıyla süreci takip ediyoruz ancak şu aşamada bir bilgi söylemem mümkün değil. Ancak takip altındadır. Mesele sonuçlandığında bu konuyla ilgili bizi karşınızda bulacaksınız. Bizim için sonuç önemliydi. Sonuca da yaklaşıyoruz" diye konuştu.