Altınordu ve DEÜ'den bir ilk: Mahkumlar arası futbol turnuvası

Altınordu ve Dokuz Eylül Üniversitesi el ele verdi, Aliağa Cezaevi’ndeki mahkumlar arası futbol turnuvası düzenlendi. Mahkumlar, final maçına “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu” yazılı tişörtlerle çıktılar.

Dokuz Eylül Üniversitesi Spor Bilimleri Teknolojileri Beden Eğitimi ve Spor Bölümü öğrencilerinin “topluma hizmet” temalı bu yılki proje ödevi, ceza evlerindeki mahkumlar oldu. Futbola farklı bir bakış açısı geliştiren Altınordu ile iş birliği yapan öğrenciler, Aliağa Cezaevi ile temasa geçerek mahkumlar arası futbol turnuvası projesini tüm detaylarıyla anlattılar. Gerekli izinlerin alınmasından sonra da daha önce eşine benzeri rastlanmamış proje, adım adım hayata geçti.

Altınordu Halkla İlişkiler ve Tanıtım Yöneticisi Elif Savut ile Kamp ve Turnuva Organizasyonları Yöneticisi Gökhan Göktürk’ün organize ettiği Dokuz Eylül Üniversitesi BESYO öğrencileri, mahkumlara 2 ay boyunca futbol eğitimi verdiler. Ardından da mahkumlar arası futbol turnuvası start aldı. Büyük ilgi gören turnuvaya 7’şer kişiden oluşan 6 takım katıldı.

Aliağa Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü Müdürü Halis Orhan’ın büyük destek verdiği proje, iki haftalık turnuvayla sona erdi. Final maçına tüm mahkumlar, Altınordu tarafından özel olarak hazırlanan ve üzerlerinde kırmızı-lacivertli ekibin sloganı haline gelen “İyi birey, iyi vatandaş iyi futbolcu” yazılı tişörtlerle çıktılar. Ayrıca mahkumlara yine Altınordu tarafından turnuva boyunca futbol, basketbol, voleybol topları, eşofman ve antrenman malzemeleri verildi. Final karşılaşmasında heyecan zirveye tırmanırken, bu müthiş organizasyon ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.