Başbakanın oğlu Siirt'te...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın en büyük oğlu Bilal Erdoğan, işadamları Nihat Özdemir ve Ethem Sancak ile birlikte Siirt'te gelerek, Kız İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret ederek, yeni lise ve yurt yapılacak arsada incelemelerde bulundu.

Bu sabah erken saatlerde özel bir uçak ile Siirt havaalanına gelen Bilal Erdoğan, Nihat Özdemir ve Ethem Sancak, Vali Yardımcısı Gürbüz Saltaş tarafından karşılandı. Erdoğan ve beraberindeki işadamları, ilk olarak mevcut İmam Hatip Kız Öğrenci Yurdu'nu ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ederek sorunlarını dinledi. Erdoğan ve beraberindekiler, 600 öğrenci kapasiteli, 80 derslikli Kız İmam Hatip Lisesi ve kız yurdunun yapılacağı alanda da incelemelerde bulundu.

Daha sonra Vali Ahmet Aydın'ı makamında ziyaret eden Bilal Erdoğan ve beraberindekiler, yapılacak imam hatip lisesi hakkında Vali Aydın'a detaylı bilgi verildi.

İşadamı Nihat Özdemir'in yapımını üstlendiği imam hatip lisesinin 80 derslikli olacağı ve orta ve lise eğitiminin verileceği okul inşaatına çok yakın bir süre içerisinde başlanacağı belirtildi.

Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bilal Erdoğan, Siirt'e geliş amaçlarının işadamı Nihat Özdemir'in Siirt'te yaptıracağı imam hatip lisesi ve kız öğrenci yurdu için geldiklerini söyledi. İstanbul'da kendisinin de üyesi olduğu bir vakfın olduğunu ifade eden Erdoğan, vakıf olarak işadamı Özdemir'e destek olmak için Siirt'e geldiklerini belirterek, "Yurt yapmak için geldiğimiz Siirt'e yapılacak çalışmaları yerinde görmek ve öğrencilere ne düşündüğümüzü anlatmak için geldik. İstanbul'da bulunan vakfımız adına, Nihat Özdemir'in yapacağı yurtta destek olmak için buradayız" dedi. Toplam 19 bin metrekare alanda yapılacak kız öğrenci yurdunun 80 derslik ve 600 kişilik öğrenci kapasitesi olacağını belirten Vali Ahmet Aydın ise, başta bu konuda Siirt'e destek veren Bilal Erdoğan ile işadamı Nihat Özdemir'e teşekkür etti. Vali Aydın, ayrıca, iş adamı Ethem Sancak'tan da, Siirt'in Pervari İlçesi'ne İmam Hatip Lisesi ve yurt yaptırma sözünü yapılacağı sözünü aldıklarını açıkladı.