CHP İzmir'de değişiklik yok

- CHP’nin İzmir’de belediye başkan adaylarını açıklamasından sonra ortaya çıkan tepkileri görüşmek üzere Ankara’ya çağrılan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, görüşmelerin ardından “Listelerde hiçbir değişikliğin olmayacağı izlenimini edindim” dedi. CHP İzmir’de özellikle MYK’dan çıkan belediye başkan adaylarının isimlerinin son anda değiştiği haberleri partide büyük tartışmalara neden oldu. Karşıyaka, Çiğli, Buca, Konak, Bornova ve Karabağlar’da muhalifler yeniden değerlendirme yapılması için CHP Genel Merkezi’ni telefon yağmuruna tuttu.

Bunun üzerine ilan edilen listeyi büyük ölçüde belirlediği herkes tarafından kabul edilen Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu Ankara’ya çağırıldı. Bu sabah uçağıyla Ankara’ya giden Kocaoğlu’nun Genel Başkan Yardımcıları Gökhan Günaydın ve Adnan Keskin’le görüştüğü öğrenildi. Akşam saatlerinde İzmir’e dönen Kocaoğlu çok kısa yazılı açıklama yapmakla yetindi.

Kocaoğlu yazılı açıklamasında “Dün akşam saatlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nden yapılan çağrı üzerine, bu sabah erken saatlerde Ankara’ya gittim. Belli konularda görüşüme başvurdular. Ben de gerekli bilgileri aktardım. Listelerde hiçbir değişikliğin olmayacağı izlenimini edindim” dedi. Bu arada Ankara ziyareti sırasında, aday belirleme aşamasında ortaya çıkan tepkilerin, belediye meclis üye aday listelerinde yaşanmaması konusunun da görüşüldüğü, bu konuda önümüzdeki iki gün çalışma yapılması kararı alındığı da öğrenildi.