Fethiye'de Engin İpekoğlu mucizesi

Son olarak Şanlıurfaspor'u deplasmanda 1-0 mağlup ederek, 25 puana ulaşan Fethiyespor, bu sezon ilk kez mücadele ettiği Birinci Lig'de inanılmazı başarmak üzere.

Sezona çok kötü bir başlangıç yapan ve özellikle 4-0 geriye düştüğü Balıkesirspor maçının; çıkan olaylar nedeniyle tatil edilmesinin ardından büyük sıkıntı yaşayan Fethiyespor ligden düşecek ilk takım görüntüsü taşıyordu.

Zira il 14 maçta ancak 1 galibiyet 3 beraberlik alabilen 10 maçtan yenilgiyle ayrılan Ege temsilcisi 6 puanla son sıraya demir atmış durumdaydı.

Yönetim cephesinde de çalkantılar yaşanmış istifa eden başkan İsmail Öztürk, olaylı bir olağanüstü kongre sonrası yeniden başkan seçilmişti.

14. haftanın ardından teknik direktör Mustafa Ceviz ile yollarını ayıran Fethiyespor, Engin İpekoğlu ile anlaşma sağladı. Başkan İsmail Öztürk, "Daha herşey bitmedi, Ligde kalabiliriz" mesajı verse de tablo bu kadar iyimser görünmüyordu.

Engin İpekoğlu, takımı alır almaz, ilk sınavı Türkiye Kupası'ndaydı ve rakip, Süper Lig'in lideri Fenerbahçe'ydi.

Saraçoğlu Stadı'nda iki takım sahaya çıktığında hiç kimsenin aklına bile getiremeyeceği şeylerin yaşandığı müsabakayı 2-1 kazanmayı başaran Fethiyespor, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Ancak bu muhteşem zaferi son derece temkinli biçimde yorumlayan İpekoğlu, "Bizim için asıl hedef ligde kalmak" demişti.

Nitekim, 6 puanla son sıradaki Fethiyespor, İpekoğlu yönetiminde ligde de adeta sihirli bir el değmiş gibi ayağa kalktı.

İlk 14 haftadaki 10 yenilgiye karşılık, İpekoğlu yönetimindeki 10 maçta yalnızca bir kez sahadan puansız ayrılan Fethiyespor 24 maç sonunda 6 galibiyet 7 beraberlik 11 yenilgi ile 14. sırada ve düşme hattının üstünde yer alıyor.