Karşıyaka İniyor Fethiyespor Çıkıyor

PTT 1. Lig'in 29. haftasında Karşıyaka, Fethiyespor'a 2-1 mağlup oldu. Korkulu rüya görmemek için sahaya mutlak galibiyet hedefiyle çıkan Karşıyaka, düşmeme mücadelesi içindeki Fethiyespor'un 21. dakikada Emre Öztürk ve 23. dakikada Ahmet Aras'la kazandığı gollerle soğuk duş yaşadı.

İkinci yarıda Ahmet Arı'nın kaydettiği gol, skoru değiştirse de sonuç değişmedi.

3 puanı alan Fethiyespor 29 puana ulaşırken, Karşıyaka 32 puanda kaldı.

Karşıyaka, haftaya Tekden Denizlispor deplasmanına giderken Fethiyespor, Manisaspor'u konuk edecek.

MAÇTAN NOTLAR

Ergin KARATAŞ /DHA-

KARŞIYAKA ve Fethiyesporlu taraftarlar sezonun ilk yarısında olduğu gibi maç öncesi yine dostluk tablosu sergiledi. Fethiye’den gelen 300 civarında taraftar balkon tribünde üzerinde iki takımın arması ve Atatürk resmi bulunan, “Beraberiz, izindeyiz” yazılı dev pankart açtı. Taraftarlar birbirleri lehine tezahürat yaptı. Karşıyakalılar, Fethiyesporlu futbolcuları seramoni öncesi açık tribüne çağırarak alkışladı.

YEŞİL-kırmızılı taraftarlar gündemi sarsan rüşvet ve yolsuzluk operasyonuna ithafen, “Her yer rüşvet, her yer yolsuzluk” diye bağırdı, bu sezon her maç öncesi olduğu gibi Öğrenci Andı’nı bir ağızdan okudu.

LİGDE son iki maçını kaybeden Kaf-Kaf’ta Teknik Direktör Yusuf Şimşek, ilk 11’de 4 değişiklik yaptı. Tavşanlı Linyitspor deplasmanından farklı olarak Ars, Cenk Güvenç, Burak ve cezalı Mustafa’nın yerine Can Erdem, Cenk Özbey, Onur Alkan ile cezası biten Berkan oynadı.

KAF-KAF’ta kaptanlar Mustafa ve Burak’ın yokluğunda devre arasında transfer edilen Cafercan sahaya kaptanlık pazubandıyla çıktı.

BUCASPOR Başkanı Hüsnü Kaya ve Teknik Direktör Mustafa Bahadır da maçı protokolden izledi.

SON haftaların formsuz ismi Mehmet Yiğit, rakip takımın ikinci golünde büyük bir hata yapınca henüz 26. dakikada yerini Burak’a bıraktı. Mehmet’in yerine ön libero Hüseyin defansa çekildi.

KARŞIYAKALILAR skor henüz 23. dakikada 0-2 olunca takımlarını, “Herkese nasip olmaz o büyük forma değerini bilerek oyna” tezahüratıyla protesto etti.

A Milli Takım’ın hafta içinde İsveç’le oynadığı özel maçın kadrosuna davet edilerek ilk kez ay-yıldızlı formayı giyen Fethiyesporlu Birol Parlak, ilk 11’de mücadele etti.

KARŞIYAKA’yı 2007-08 sezonunda çalıştıran Fethiyespor Teknik Direktörü Engin İpekoğlu eski takımına rakip oldu.