İlgilenilmedi diye restoranı bastı:5 yaralı

İzmir’in Güzelbahçe İlçesi’nde, kendisiyle ilgilenilmediğini ileri sürüp evinden tabancasını alarak döndüğü restoranda üç, dönüş yolunda da iki kişiyi yaralayan alkollü 37 yaşındaki Durmuş A., 12 saat boyunca korkulu dakikalar yaşattı. Cinnet getiren Durmuş A.'nın kendini kapattığı evin çevresinde jandarma komandoları tarafından önlem alınırken, bir ilköğretim okulunda da eğitime ara verildi. Durmuş A., İl Sağlık Müdürlüğü psikologlarından Duygu Polat tarafından ikna edilince rahat bir nefes alındı.

Gündelik işlerde çalışarak geçimini sağladığı ve bir süre önce de cezaevinden çıktığı öğrenilen Durmuş A., dün, saat 21.00 sıralarında Çamlı Köy yakınlarındaki bir restorana gitti. Burada alkol alan Durmuş A., bir süre sonra evine gitti, tabancasını alarak restorana geri döndü ve "Benimle neden ilgilenmiyorsunuz?" diyerek görevlilerle tartışmaya başladı. Sinirlerine hakim olamayan Durmuş A., burada tartıştığı restoranın müdürü Mustafa Özişçi, çalışan Hüseyin Bağkesen ve kendisine engel olmak isteyen Mustafa Ergün’ü tabancayla vurdu. Evine doğru yürüyen Durmuş A., yolda karşılaştığı, husumetli kuzenleri İlkay Erkan ve Tacit Yüksel’i de tabancayla vurup yaraladı. Alkollü Durmuş A., köy meydanı yakınlarındaki evine kendini kapatırken, yaralılar ambulansla Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılıp tedaviye alındı.

EĞİTİME ARA VERİLDİ

Annesi Muazzez A.’yı da evden gönderen Durmuş A., kendisini gözaltına almak için gelen jandarmaya teslim olmadı. Elindeki tüfekle teslim olmayacağını söyleyen Durmuş A. için köye jandarma komandoları gönderildi. Geniş güvenlik önlemleri alınırken, evin karşısındaki Mustafa Salih Alanyalı İlköğretim Okulu’nda da eğitime ara verildi. Yaklaşık 12 saat boyunca evinden çıkmayan Durmuş A.’nın ikna edilmesi için İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’nden psikolog Duygu Polat olay yerine çağrıldı. Polat’la bir süre görüşen Durmuş A., eylemine son verip jandarmaya teslim oldu.

Korku dolu dakikalar yaşatan ve gözaltına alınan Durmuş A., işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edilecek. Tedavileri süren yaralılardan Tacit Yüksel’in durumunun ağır olduğu, soruşturmanın devam ettiği kaydedildi.