Salihli Belediyesi Kültür Yayınları 34 esere ulaştı

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, Salihli’de kent kimliği oluşturma ve kent belleğini oluşturmak üzere yapılan çalışmalar çerçevesinde kültür yayınlarına büyük önem verdiklerini anlattı.

Eğitimci Ömer Ebeperi tarafından yayına hazırlanan Salihli’de Yaşayan Bir Ozan Aşık Halil Yıldız adlı eserin 104 sayfa olduğunu belirten Okay, Halil Yıldız’ın biyografisi, eserleri, notaları ve medya haberlerine yer verilen eser ile ozanlık geleneğinin bu önemli ismini genç kuşaklara daha iyi tanıtmayı hedeflediklerini bildirdi.

Başkan Okay, ''Aşık Halil Yıldız, Anadolu’nun bağrından yetişen, Türk Halk Müziği ve Halk Edebiyatı türlerinin ortak buluşma noktası olan Aşık Tarzı müzik ve şiir geleneğinin son temsilcilerinden. Salihli’de yaşamını sürdüren Aşık Halil Yıldız sözlü kültür geleneğimizi yaşatıyor” dedi.

Okay, binlerce yıllık kültürümüzün son temsilcilerinden Salihli’de yaşamını sürdüren Aşık Halil Yıldız’ı daha iyi tanıtmanın yeni ozanların yetişmediği günümüzde büyük önem taşıdığını vurguladı.

Kitabı yayına hazırlayan Eğitimci Ömer Ebeperi. Aşık Halil Yıldız’ın Salihli’de yaşayan bir değer olduğunu anlatarak. Bugüne kadar aşığın bazı eserlerinin yayınlandığını ancak ilk kez bu çalışmada tüme eserlerinin toplu olarak yayınlandığını bildirerek Salihli Belediyesi’ne teşekkür etti.

Aşık Halil Yıldız ise kendisine ve eserlerine önem veren Salihli Belediyesi’ne teşekkür ederek. Eserlerinin bu sayede ölümsüzlüğe ulaştığını söyledi.

-VELEDİ SALİH’TEN ÇAĞDAŞ SALİHLİ’YE-

Veledi Salihten Çağdaş Salihli’’ye adlı fotoğraf albümü ile Salihli’nin geçmişinden bugüne yansımaları taşıdıklarını anlatan Mustafa Uğur Okay, 256 sayfalık esere Salihlilerin fotoğraf, gravür, belge ve kartpostallarla destek verdiğini anlattı.

Başkan Mustafa Uğur Okay, “İnsanı şehrine bağlayan o şehirde yaşayıp biriktirdikleridir. Nitelik olarak başka kentlerde Salihli’den daha güzel meydanlara, sokaklara, daha kozmopolitik bir hayata ve silüetlere rastlayabilirsiniz ama Salihliler için Salihli’den daha güzel anılara rastlayamazsınız” dedi.

Okay, albümde 1900’lerin başından itibaren 400’ü aşkın fotoğraf ve 1800’lerin sonlarından başlayan belge. gravür ve kartpostalların yer aldığını bildirdi.

Veledi Salih’ten Çağdaş Salihli’ye albümü editörü Gazeteci- Yazar Nurhayat Talay ise eserin oluşması için Salihli Belediyesi’nin evlerini, işyerlerini, sandık ve albümlerini hiçbir karşılık beklemeden açtığını belirterek, “ Bunlardan da önemlisi Salihli halkı yüreklerini aile hayatlarını bize açarak, kent belleğine armağan etti. Salihlililere çok teşekkür ediyorum” dedi.

Talay, albümün yayınlanmasının ardından daha fazla sayıda eski fotoğrafa ulaşılacağına inandıklarını ileride ikinci bir albüm oluşturulabileceğine inandığını söyledi.