Karşıyaka'yı Yakana Ceza Yok

Bu sezon Karşıyaka’nın canını yakan hakemler, Merkez Hakem Kurulu’ndan uyarı veya ceza almadan görevlerini sürdürürken hatalara bir yenise dünkü Adana Demirspor maçında eklendi.

Yeşil kırmızılı ekibin bir golü geçerli sayılmayınca iki puan gitmiş oldu. Bundan önceki maçlara bakıldığında Karşıyaka'nın aleyhine hata yapan hakemlere yaptırım uygulanmıyor.

Misal Farat Aydınus 4-2 kaybedilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor müsabakasında yeşil kırmızılı ekibin 2 mutlak penaltısını vermedi. Karşıyaka’nın isyanına hiç kimse kulak asmayınca, Aydınus 2 hafta sonra Süper Lig maçına atandı. İzmir’de 1-1 biten Tavşanlı Linyitspor randevusunda mutlak bir penaltıyı atlayan Onur Karabaş, 10 gün sonra kupa müsabakasına çıktı.

Bülent Yıldırım, 4-1 kaybedilen Balıkesirspor derbisinde skor 1-1’ken Karşıyakalı Tayfun’un yüzüne çarpan topa penaltı düdüğü çaldı, maç o noktada koptu. FIFA Hakemi Yıldırım, 14 gün sonra Kardemir Karabükspor-Fenerbahçe karşılaşmasını yönetti. Deniz Ateş Bitnel, 2-1 kaybedilen Orduspor deplasmanında Mustafa’nın son dakikalarda attığı nizami golü ofsayt gerekçesiyle saymadı. Deniz Ateş Bitnel 6 gün sonra tekrar maç yönetti. Son Adana Demirspor maçında rakip oyuncu Erdi’nin topu çizginin yarım metre içinden çevirdiği pozisyonda golü vermeyen Abdülkadir Bitigen’e öfke kusan Karşıyaka isyanını TFF 1'inci Başkanvekili Ufuk Özerten ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar’a aktardı. Başkan Fatih Diniz, "Hep bizim canımız yanıyor. Kayıplarımızın hesabını kim verecek" dedi. Seyircili bir maçta bu kararın verilemeyeceğini savunan Diniz, "Artık her küfürde ceza alacağız. Taraftarımız bu kritik haftalarda bizi yalnız bırakmasın" diye konuştu.

ERDİ FAİR-PLAY ÖDÜLÜNÜ KAÇIRDI

Karşıyaka teknik direktörü Yusuf Şimşek, "Geçen sezon Karşıyaka formasını giyen Adana Demirsporlu Erdi, topu içeriden çevirdiğini biliyordu. Hakeme gerçeği söylese, fair play ödülü alırdı" diye konuştu. "Sadece Orduspor ve Adana Demirspor karşındaki hatalar yapılmasa, bugün daha farklı konumda olurduk" diyen Yusuf Şimşek, "Açık yüreklilikle söyleyebilirim ki müsabakanın hakkı beraberlikti. Ama golümüz verilse farklı da kazanabilirdik. Hedefimiz bitmedi. Kalan 7 maçı da kazanmaya adayız" ifadesini kullandı.