İzmir Selçuk'ta Gergin Saatler

İzmir'in Selçuk İlçesi’nde, AK Partinin 15 oy farkla belediye başkanlığı seçimini kazanmasının ardından CHP'nin yaptığı itiraz ilçe seçim kurulu tarafından reddedildi. 30 Mart’taki seçimlerde Selçuk’ta AK Partili Zeynel Bakıcı ile 8 bin 622 oy alarak birinci parti oldu.

CHP’nin tekrar aday olan mecvut belediye başkanı Vefa Ülgür, seçimi 15 oyla kaybetmesi üzerine 70 ayrı dilekçe ile ilçe seçim kuruluna başvurup, seçim sonuçlarına itiraz etti. Ancak, ilçe seçim kurula yaptığı değerlendirmenin ardından itirazları bugün saat 06.00 sıralarında reddetti.

Bu sırada her iki partinin dışarda bekleyen üyeleri arasında zaman zaman gerginlikler yaşandı.

AK Partililer’in önünde polis, CHP’lilerin önünde ise jandarma geniş güvenlik önlemi alıp, olayların büyümesini engelledi.

CHP Selçuk İlçe Başkanı Özge Yıldırım, itirazlarının reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamada, “Sandıklarda maddi hataların olduğu, oy kullandırılmaması gereken kişilerin sandığa gitmesi ve sandık güvenliğinin olmadığı gibi çeşitli gerekçelerle itirazlarımız oldu. Bugün seçim kurulu itirazları değerlendirip, taleplerimizin reddine karar verdi. Bununla ilgili biz de bu süreçten sonra yasal haklarımızı kullanacağız. İl seçim kuruluna itiraz hakkımız var, bunları değerlendireceğiz. Şimdilik bu süreç böyle tamamlandı. İlçe Seçim Kurulu’ndan ret kararı çıktı, seçim kesinleşmedi. İki günlük sürede İl Seçim Kurulu’na itirazımız devam edecek” dedi.