İzmir Bayındır'da Sonuç Değişmedi

AK Parti’nin seçim sonuçlarına itiraz ettiği İzmir’in Bayındır İlçesi’nde, tüm sandıkların yeniden sayılması sonucu CHP adayı Ufuk Sesli, 124 oy farkla yeniden birinci çıktı. Sandıkların sayımı boyunca ilçe seçim kurulundan ayrılmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Sesli mazbatasını alana kadar bekleyeceğini söyledi.

30 Mart’taki yerel seçimlerde Bayındır’da 9 bin 824 oy alan CHP, en yakın rakibi AK Parti’nin tekrar aday gösterdiği Mehmet Kertiş’e 164 oy fark atarak birinci oldu. Kertiş’in itirazı üzerine AK Parti avukatları, ilçe seçim kuruluna başvurdu.

AK Parti’nin 100 sandığa itiraz etmesine rağmen, ilçe seçim kurulu, tekrar bir şaibe ve itiraz ile karşılaşılmaması için tüm sandıkların yeniden sayılmasına karar verdi. Bunun üzerine CHP ve AK Parti’li birçok milletvekilinin yanı sıra AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, CHP İl Başkanı Ali Engin, CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve çok sayıda partili ilçe seçim kurulu önünde toplandı. Dün saat 16.00 sıralarında, sandıkların yeniden sayımına başlandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da gece boyunca ilçe seçim kurulundan ayrılmadığı, 17 saat süren sayım sonucunda, bu defa 124 oy farkla CHP yine sandıktan birinci parti olarak çıktı. Sayım sırasında zaman zaman makam otomobilinde kısa süreli olarak uyuyarak beklemeyi sürdüren Belediye Başkanı Kocaoğlu, partisinin Bayındır Belediye Başkan adayı Ufuk Sesli’nin mazbatasını alana kadar da ilçeden ayrılmayacağını söyledi.

CHP’li Sesli, itirazın ardından da sandıktan kendisinin birinci çıkması üzerine yaptığı açıklamada, mazbatasını aldıktan sonra parti rozetini çıkartıp, Bayındır’a hizmete edeceğini belirterek, "Bundan sonra parti gözetmeksizin ilçemizi layık olduğu yere getirmek için çalışacağız" dedi.

İlçe seçim kurulu önündeki bekleyiş sürerken, daha önce AK Parti İlçe Başkanlığı yapan ve seçimlerde aday adayı olmak için istifa eden, ancak aday gösterilmeyen Necdet Yılmaz, CHP saflarına katıldı. Yılmaz’a parti rozetini CHP İzmir İl Başkanı Ali Engin, partililerin önünde alkışlar eşliğinde taktı.