İş dünyası perdelerini aralıyor

EGİAD üyeleri, Hobi Kulüpleri Projesi kapsamında, “Shakespeare’in Geceleri ve Gündüzleri” oyununu sahneye koymaya hazırlanıyor. Ünlü yazarın 11 eserinden derlenen kolajı sahneleyecek olan EGİAD’lılar, tiyatro projesi sayesinde bir yandan üyelerinin kişisel gelişimini hedeflerken, diğer yandan da organizasyon ile gelecekteki sosyal sorumluluk projelerine katkı sağlamayı amaçlıyor.

Son provalarla çalışmalarına hız veren EGİAD Tiyatro Topluluğu Proje Sorumlusu Hakan Pekin, iş hayatının da bir tiyatro ve her şirketin bir bakıma sahne olduğuna vurgu yaparak, “Biz bu proje ile hem sosyal sorumluluğumuzu yerine getiriyor hem de kendi kişisel gelişimimize katkı sağlıyoruz. Her açıdan verimli ve güzel bir çalışma oldu” dedi.

Yönetmenliğini Yılmaz Tüzün, Kolaj ve Çevirmenliğini Prof. Dr. Özdemir Nutku’nun, Bestesini Cem İdiz, Koreografisini Yasemin Tüzün, Süpervizörlüğünü Cihangir Turantaş yaptığı William Shakespeare’nin Geceleri ve Gündüzleri eserinin zor ama dikkat çeken bir oyun olduğunu hatırlatan Pekin, “Üyelerimiz, sanata karşı oldukça duyarlılar. Ülkelerin kalkınmışlıklarının kültür ve sanatla ölçüldüğü gerçeğini göz önünde bulundurursak bu etkinliklerin ne kadar önemli olduğunu daha iyi anlayabiliriz. Dernek adına sanata destek olarak, daha önce de Mançalı Şovalye’nin prömiyerini gerçekleştirmiştik. 6 Haziran 2012 tarihinde ilk kez sahnelenen oyunumuz bu yıl İzmir Devlet Opera ve Balesi işbirliği ile hazırlandı. 14 Mayısta Elhamra Sahnesinde perdeyi aralayacağız. Tüm iş dünyası ve sanatseverleri aramızda görmek istiyoruz. Bunun dışında, 17 Mayıs Cuma günü İzmir Türk Koleji Güzelyalı Kampüsünde de sahne alacağız. Anadolu ve Fen Lisesi’nden 450 öğrenciye oynayacağımız oyunumuzun ardından tüm öğrencilere William Shakespeare'nin kitaplarını hediye edeceğiz. ” dedi.

Oyunda sahne alacak iş dünyasından isimler:

Ömer Kasalı, Onur Gözümoğulları, Hakan Pekin, Zehra Demirakça, Ulvi Kahyaoğlu, Abdullah Külahçıoğlu, Dilek Mutlutürk, Yasemin Tüzün, Damla Tatlıdil, Berk Nazlı, Aykut Yanık, Mustafa Aslan, Ömer Faruk Göçgün, Büşra Tanman, Beste Alimert, Nilgün Öztürk, Bora Şen, Ceyla Şen, Mustafa Dizdar gibi iş dünyasının tanınmış isimleri rol alıyor.