Cami Bahçesinde Kefenli Eylem

Manisa Hatuniye Camisi’nin bahçesinde kefen giyen grup Mısır'daki idam kararlarını protesto etti.

Cuma namazı sonrası Hatuniye Camisi’nin bahçesinde düzenlenen basın açıklamasına MANADER, Anadolu Gençlik Derneği, İlim Yayma Cemiyeti, MÜSİAD, Memur- Sen, Ensar Vakfı, Hayrat Vakfı, İyilik Der, Yiğitbaşı Vakfı, Peygamber Sevenler Platformu ve İHH katıldı.

Grup adına açıklamayı yapan Manisa Sivil Dayanışma Platformu Dönem Sözcüsü Mesut Öner, vicdan sahibi insanların harekete geçmesi gerektiğini ve tüm katliam, yaralama, yasa dışı baskı ve sindirmelere karşı Mısır halkının yalnız bırakıldığını söyledi.

Batılı ve bazı Arap ülkelerinin tutumunu eleştiren Öner, şöyle konuştu:

"En azından Türkiye'de bir ağacın kesilmesi ya da twitter'ın kapatılmasına gösterdiği sertlikte Mısır'daki idamlara eleştiri getirmesi beklenen Batılı ülkeler, iki yüzlü yaklaşımları ile bir kez daha sınıfta kalmıştır. Demokratik değerler üzerine inşa edildiği iddiasındaki Batı, Mısır'da darbe olduğunda ses çıkarmadığı gibi, üstelik darbecilere siyasi ve ekonomik kredi açmış, Müslümanlar söz konusu olduğunda demokratik değerlerin çiğneyebileceğini göstermiştir.

Dünyanın neresinde olursa olsun her dinden ve her ırktan insanın canını kutsal sayan bizler, son idam kararlarını ve buna sessiz durmanın ötesinde destek veren tüm cunta severleri kınıyoruz."

Mısır'dan kaçarak Türkiye’ye sığınan İskenderiyeli Abdulmunahim Sıddık, yaşadıklarını anlatarak Türk halkına verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti, yaptırdığı duayla Sisi ve yönetimine mesaj gönderdi. Basın açıklamasına katılan küçük çocuklar Mursi posterleri ve Mısır bayrağı taşıdı, 'Rabia' işareti yaptı. Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.