Buldan bezi defilesi

Denizli'de Buldan Ticaret Odası ve Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Buldan Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen Moda-Tasarım Yarışması için öğrenciler, dünyaca ünlü Buldan bezini tanıtmak için 'Bahar' temalı birbirinden güzel kıyafetler tasarladı.

Yarışmada ilk 10’a giren kıyafetler defileyle tanıtılırken, ilk 4’e kalanları tasarlayan öğrencilere para ödülü verildi. Anemon Otel’de dün düzenlenen yarışmanın final defilesini Vali Abdülkadir Demir, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Değirmenci, Emniyet Müdürü Zeki Bulut, oda ve dernek başkanları, işadamları, tekstilciler, PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu öğretim görevlileri ve öğrenciler izledi.

Moda-Tasarım Yarışması’na meslek yüksekokulundan 59 öğrenci, Buldan bezinden 'Bahar' temasıyla tasarladıkları kıyafetlerle katıldı. Jürinin yaptığı değerlendirme sonunda 10 öğrencinin tasarladığı kıyafetler finale kaldı ve mankenler tarafından defileyle tanıtıldı.

Jüri üyeleri, finale kalan ilk 10 tasarımdan dereceye girenleri seçti. Değerlendirmede, Buse Toskal birinci, Sinan Örs ikinci, Melek Çavuşoğlu da üçüncü oldu. Rabia Erkaya’ya ise jüri özel ödülü verildi. Öğrencilerin para ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi.

Buldan Meslek Yüksekokulu Moda Tasarım Bölümü Öğretim Görevlisi Melek Arpacı Gündoğan, yarışmanın dünyaca ünlü Buldan bezini tanıtmak ve genç modacı adaylarının moda dünyasına ilk adımlarını atmalarını sağlamak olduğunu belirtip, "Yarışma kapsamında İlk etapta öğrencilerimizden bu kadar iyi sonuçlar beklemiyorduk. Ancak öğrencilerimiz bu alanda iddialı olduklarını bize kanıtladı ve ortaya çok güzel eserler çıkardı. Bizim amacımız bu proje ile Buldan bezini tanıtırken, aynı zamanda genç modacı adayların da işadamlarımız tarafından fark edilmesi ve onların iş hayatlarında kendilerine destek olunmasını sağlamak" diye konuştu.