Bayan Kılıçdaroğlu İzmir'de...

Elif DEMİRCİ / İZMİR, (DHA) -

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçaroğlu, 3 günlük ziyaret için geldiği İzmir'de Anneler Günü kutlamalarına başladı. Buca’nın köylü kadınlarıyla Buca Gölet Tesisleri’nde kahvaltı yapan Selvi Kılıçdaroğlu, kadına yönelik şiddetle mücadele edilmesini istedi.

CHP İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın daveti üzerine, 3 günlük ziyaret için İzmir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu, Buca’nın köylü kadınlarıyla Gölet Tesisleri’nde kahvaltı yaptı.

Siyah pantolon, siyah tişörtün üzerine beyaz ceket ve beyaz ayakkabı giyen Bayan Kılıçdaroğlu, renkli taşlardan oluşan kolyesiyle dikkat çekti. Köylü kadınlar, Kılıçdaroğlu’nun boynuna, başlarına taktıkları yemeniyi koydu.

Selvi Kılıçdaroğlu, yaklaşık 100 kişinin katıldığı kahvaltıda masaları dolaşarak, kadınların halini hatrını sordu. CHP’li Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı Selvi Kılıçdaroğlu’na, Buca’nın simgesi üzümün minyatür cam heykeli ile üzerinde Zübeyde Hanım’ın fotoğrafının bulunduğu ayna hediye etti.

Tatı, partideki yüzde 33 kadın kotasını hatırlatarak, "Kota, sadece tüzükte yazar. Gelin yüzde 100 iktidara sizlerle ortak olalım. Önce belediye meclislerini, sonra TBMM’yi kuşatın" dedi. Selvi Kılıçdaroğlu, "İzmir’in güler yüzlü, çalışkan, mücadeleci kadınları, Anneler Gününüzü kutlarım. Kadına karşı şiddetin önlenmesi, kadının bağımsızlığı ve eşitliği için daha çok işimiz var" diye konuştu.