Acun ve Adnan Oktar'ı izleyenlere 34 yıl hapis talebi

Ünlü Yapımcı Acun Ilıcalı ve Adnan Oktar’ın ev ve iş yerlerine ait kroki ve fotoğrafların ele geçirildiği 12 şüpheli hakkında El Kaide terör örgütüne üye olmak ve patlayıcı madde bulundurmak suçlarından 34 yıla kadar hapsi istendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Başsavcı vekili Oktay Erdoğan’ın onayının ardından İstanbul 23.Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

Yaklaşık 3 ay önce İstanbul, Tekirdağ ve Çorlu’da yapılan operasyonlarda El kaide üyesi olduğu iddia edilen 12 şüpheli yaklaşık 22 kilo A-4 patlayıcı madde ile gözaltına alınmıştı. Emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayına sevk edilen 12 şüpheliden 7’si tutuklanmış 5 şüpheli ise serbest bırakılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Savcısı Ayhan Bedirhan tarafından yürütülen soruşturmada şüpheliler hakkında iddianame hazırlandı. Savcı Bedirhan’ın hazırladığı 67 sayfalık iddianamede El Kaide terör örgütünün kuruluşu, yapısı ve işleyişi hakkında bilgiler verildi. İddianamede operasyon kapsamında ele geçirilen bilgisayarlardaki şifreli klasörlerin bilişim uzmanları tarafından çözüldüğü anlatıldı. Şifreli klasörlerde Acun Ilıcalı, Adnan Oktar, Koç Müzesi, Amerikan Büyükelçiliği ve Balat’ta bir sinagog’un krokileri çıktığı ifade edildi.

Sanıkların ünlü yapımcı Acun Ilıcalı’nın iki ayrı evinde ve iş adresinde keşifler yaptığı belirtilen iddianamede bilgisayarlarda Ilıcalı’nın evi ve iş yerine ait fotoğrafların da olduğu anlatıldı. Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar’ın evine ait kroki ve fotoğraflarında olduğu bilgisayarlarda örgüt üyelerinin Koç Müzesi, Amerikan Büyükelçiliği ve Balat’ta bir sinagog’a ait internet üzerinden ulaşılan krokilerinde bulunduğu belirtildi. İddianamede 7’si tutuklu 12 şüpheli hakkında “El Kaide terör örgütüne üye olmak, Patlayıcı madde bulundurmak, Resmi belgede sahtecilik” suçlarından 15 yıldan 34 yıla kadar hapis cezası istendi.