İzmir Emniyetinde Bomba İddialar

İzmir Emniyeti Müdürlüğünde 4 müdür ve 1 başkomiserin, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri ve ses kayıtlarını yaydıkları gerekçesiyle açığa alınmasına ilişkin bomba bir iddia ortaya atıldı. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik’in çalışma ofisindeki hard diski değiştirdiği, açığa alınmasının nedeninin de bu olduğu iddia edildi.

Yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla gerçeklerştirilen soruşturmaların ardından, görevlerinden el çektirilen 1 emniyet müdür yardımcısı, 2 şube müdürü, 1 şube müdür yardımcısı ile 1 başkomiser, soruşturmanın gizliliğini ihlal ettikleri ve ses kayıtlarını yaydıkları gerekçesiyle geçen ay açığa alınmıştı.

Açığa alınan polis memurlarından İzmir Emniyeti Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Emin Göktaş ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Mehmet Erikoğlu'nun görev yeri 17 Aralık operasyonlarından sonra değiştirilmişti.

Ardından 7 Ocak'ta Liman İşletmeleri'ne yönelik düzenlenen yolsuzluk soruşturması kapsamında da Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Şevik, Organize Şuçlarla Mücadele Şube Müdür Yardımcısı Taner Aydın'ın görev yerinde değişiklik yapılmıştı. İki Şube Müdürü ve Emniyet Müdür Yardımcısı son olarak İzmir'deki polis okullarında görevlendirildi. Bu kişilere yönelik sürdürülen müfettiş soruşturması sonrasında, açığa alınmalarına karar verildi. Bugün de Şevik, Aydın, Erikoğlu ile Göktaş ve bir başkomiser, polis kimlikeriyle tabancalarını teslim etti.

EVLERDE HARD DİSK ARAMASI İDDİASI

Açığa alınan polislerden Mehmet Ali Şevik, yaklaşık 2 ay önce görevde olduğu dönem çalışma ofisindeki bilgisayarın hard diskini değiştirdiği, açığa alınmasına da bunun neden olduğu iddia edildi. Öte yandan, söz konusu süreçte görev yerleri değiştirilen bazı polislerin de evlerinde, yine çalışma ofislerindeki bilgisayarların hard disklerini söktükleri gerekçesiyle arama yapıldığı ileri sürüldü.